Jak se točí dřepkins dvojka? Rozhovor se Suchánkem

Jitka Gráfová
23. 2. 2008 17:14
Michal Suchánek natáčí Sněženky a machry 2
Foto: Produkce filmu

Pec pod Sněžkou - Sněženky a Machři se po čtvrt století vrátili. Režiséra Karla Smyczka, který dostal epizodní roli, vystřídal Viktor Tauš. Horská chalupa zůstává. Tématem je sraz po pětadvaceti letech.

Štáb ale zlobí počasí. V pátek dokonce muselo být natáčení kvůli mlze přerušeno. Měla se točit scéna, kdy se všichni před chatou opalují a relaxují. Jenže slunce za celý den nevylezlo a nad Pecí se vznášela mlha.

Eva Janíčková coby Marika Kardová i Michal Suchánek alias Karel Mácha tak celé dopoledne strávili ve filmařské základně.

Čtěte také: S Cabadajem si dřepkins zakřičí i Neumannová

Dnes končíme, ozvalo se nakonec po poledni. Natáčení ale potrvá až do poloviny března, poté se štáb přesune do ateliérů.

"S Vikim Cabadejem jsme už spolu na place byli. Jezdili jsme na pytli, každý na svém," říká Suchánek na otázku, jestli se už nejoblíbenější postavy z prvního dílu společně objevily před kamerou.

Foto: Jiří Hanzl

Co váš brýlatý klučík po pětadvaceti letech dělá, čím se živí...
Myslím si, že oproti tomu, jak to bylo tehdy, je to sebevědomější chlapík, protože  podle scénáře vystupuje v televizi se svojí talk show.

Takže je vám to blízké, sám máte s Richardem Genzerem  talk show na Nově
Blízké je, ale na druhou stranu ve scénáři je to takový chlapík, který vypráví příhody, které se staly někomu jinému. Což já tedy úplně nenávidím a nedělám. Já v autobuse nebliju a vyprávím svoje historky.

Ale povahové rysy mu zůstaly, ne?
To moc posoudit neumím, protože když jsme to točili, tak mně bylo šestnáct, a vůbec jsem to nevnímal jako nějakou práci. Prostě jsme byli na horách, první alkohol, první holky bez rodičů. Jestli ta postava je jinačí? To vůbec nevím, protože nevím, jaká byla předtím. Tehdy jsem tam chodil - něco jsem zahrál a nepřemýšlel nad tím.

Foto: Aktuálně.cz

Co natáčení, v čem je rozdílné? A co počasí?
Počasí to hodně komplikuje. A v čem to natáčení bylo rozdílné? Nevím, protože se mě ptáte docela brzo. Natáčení teprv začalo. Nedokážu to říct. Podle mě to hlavní ještě přijde.

Jaký byl návrat celého štábu?
Já to vnímám tak, že jsem tady velmi málo. Tenkrát jsme tady spolu byli tři měsíce v kuse, tvořily se jisté party. Teď přijdu, otočím se a zase jedu večer pryč. Co se tedy toho týče, tak zatím to neumím říct. Teprve teď tu budu tři dny v kuse, tak uvidím.

Jakou hlášku máte z prvních Sněženek nejraději?
Já to řeknu opačně. Ta, kterou jsem nenáviděl, byla: "Viki, ty máš ale péro!" Přestože to se mnou nemělo nic společného, pořád to na mě v civilu někdo pokřikoval.  Protože jsem to v tom filmu řekl já, ačkoliv vůbec nešlo o mně. Tu větu jsem opravdu nenáviděl. Ale co mám rád? To je asi replika: "Vydrž, Prťka, vydrž!" Což vlastně původně se scénářem nemělo nic společného. Byla to věta paní Prťkové svému manželovi, aby v noci dlouho vydržel.

 

Právě se děje

Další zprávy