Jak Charlie Sheen vypálil Žhavé výstřely na Top Gun

Michal Šobr
10. 6. 2011 10:45
3.5. - Na DVD vychází parodie Jima Abrahamse
Foto: Aktuálně.cz

DVD - Topper Harley chtěl celý život vždycky jen létat, házet bomby a střílet lidi. A byl v tom dobrý; vlastně nejlepší, když nebudeme počítat chudáka jeho tátu Buzze. Z armády Toppera vylili, neboť neuposlechl rozkaz a zrušil stíhačku za třináct mega, kterou teď poctivě splácí po deseti dolarech týdně.

Jenomže armáda mu dala druhou šanci, aby se vrátil na oblohu a dokázal, co umí. Bez jeho účasti by tajná operace Spící lasička rychle přešla do fáze Chcíplá lasička a arabský diktátor by dál ladil svůj jaderný program. Naštěstí si Topper včas uvědomil, že je nejlepší z nejlepších, vylezl ze svého vigvamu, kde se učil zapomínat, jaké je to řídit supersilný stroj, a vrátil se na základnu, protože věděl, že ho potřebují - a on, že potřebuje je. 

Tam vytvořil silný tandem s admirálem Bensonem, zasloužilým senilem z Pentagonu, který měl Spící lasičku probudit k životu. „Když se tak na vás dívám hoši," prohlásil tenhle totální mimoň elitním pilotům před akcí, „chtěl bych být o dvacet let mladší a žena". Což v kombinaci s informací, že byl při každém ze svých letů sestřelen, takže vlastně nikdy nepřistál, vzbudilo jejich bezmeznou úctu a obdiv.

Romantický pel Žhavým výstřelům dodává vojenská cvokařka Dr. Thompsonová, která Toppera dostala tím, že si nechala prodloužit nohy až k pasu, a poté co mu předvedla, jak dokáže zkrotit hřebce, v něm vzbudila touhu stát se rovněž koněm.

 
Foto: Aktuálně.cz
 
Foto: Aktuálně.cz

A pak je tu ještě někdo, komu je třeba po „boratovsku" dokázat, že americká stíhačka s pilotem,  jako je Topper, bude vždycky nejlepší na světě; obzvlášť když ji budou jistit německé náhradní díly.

Mistr odvázané parodie bez zábran Jim Abrahams natočil Žhavé výstřely především jako akční parodii na vlastenecky náborový Top Gun, s kterým se ale svezla řada dalších citovaných, parodovaných a úcty zbavených titulů. Černý humor, nadsázka, absurdně vygradované akce, skryté narážky i hutné hlášky na tělo nešetří nikoho a nic, co by mohlo téhle letce zvýšit forsáž.

Takže se tu kromě nejvíc propíraného Top Gunu, vcelku zřetelně odzrcadlí i Rocky, Smyslná orchidea, Jih proti severu i Superman. A Charlie Sheen si to v čele týmu pošuků, kterým nic není svaté, evidentně užívá.

Po spolupráci s bratry Zuckerovými se bývalé privátní očko Jim Abrahams pevně postavil na vlastní nohy a po Bláznivých střelách vypálil vlastní Žhavé výstřely. A se bavte, dokud je čas. Neboť, jak říká dement Benson: „Ležíte s holkou nebo klukem v posteli a za chvíli z vás může být kompost."

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy