Jackmanův poslední Wolverine trhá kasovní rekordy. Herec děkuje fanouškům za 17 let přízně

mad
7. 3. 2017 11:00
Poslední film s mutantem Wolverinem, kterého hraje Hugh Jackman, trhá v USA rekordy. V Česku je snímek také na prvním místě návštěvnosti kin. Herec se s rolí po 17 letech loučí a zveřejnil na svém Twitteru děkovné video.
Díky za úžasných 17 let! Wolverine zveřejnil děkovné video s malbami od fanoušků | Video: Hugh Jackman

Film Logan: Wolverine o stejnojmenném mutantovi, v němž titulní postavu ztvárnil Hugh Jackman, trhá v zámoří kasovní rekordy, píše server Deadline.

Snímek, ve kterém se australský herec s rolí loučí, má v USA omezenou přístupnost (tzv. R), i přesto však o prvním víkendu utržil rekordních 88 milionů dolarů, čímž těsně překonal tržby prvního dílu z roku 2009.

Jedná se tak nejen o nejúspěšnější start wolverinovského filmu a zároveň nejúspěšnější "otvírák" březnového víkendu v USA.

Video: 20th Century Fox

Velká návštěvnost zařadila snímek také na čtvrté místo v kategorii filmů s přístupností R. Více o premiérovém víkendu utržily jen filmy Deadpool (132 milionů dolarů), Matrix Reloaded (92) a Americký sniper (89).

Logan boduje i v dalších zemích. Odhady říkají, že za první víkend utržil celosvětově téměř 240 milionů dolarů. Kromě vysokých tržeb se film může chlubit i vynikajícími ohlasy kritiků. Na agregátoru recenzí RottenTomatoes má v současnosti 7,9 bodů z 10.

Logan: Wolverine je pro režiséra Jamese Mangolda filmem s doposud největším otvírákem v jeho kariéře a pro Jackmana jde o třetí nejlepší start, a to po snímcích X-Men: Poslední vzdor (2006) a X-Men: Budoucí minulost (2014).

V Česku je film na prvním místě návštěvnosti kin. Logana zhlédlo necelých 60 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách kin přes 8 milionů korun.

Hugh Jackman na svém twitterovém účtu zveřejnil video s malbami od fanoušků. Příspěvek uvedl slovy: "Díky všem fanouškům za těch úžasných 17 let!" Narážel tak na skutečnost, že mutanta Wolverina hraje v x-menovských filmech již od roku 2000, kdy měl v kinech premiéru snímek X-Men režiséra Bryana Singera.

 

Právě se děje

Další zprávy