VIDEO Iggy Pop bude vraždit ve vánočním hororu The Sandman

jla
Aktualizováno 15. 10. 2014 16:55
Italský režisér Dario Argento připravuje nový filmy. Do hlavní role sériového vraha Sandmana obsadil legendu punkrocku Iggyho Popa.
Iggy je nadšený z role Sandmana.
Iggy je nadšený z role Sandmana. | Foto: Profimedia.cz

Toronto - Kmotr punku Iggy Pop připravuje společně s mistrem hororů Dariem Argentem nový film vycházející z americké komiksové série The Sandman.

Argentův film The Sandaman vypráví o studentovi Nathanovi, jenž se snaží vyrvonat s traumatem z dětství, kdy na vlastní oči viděl vraždu své matky. Vše se změní ve chvíli, kdy o Vánocích zahlédne svoji krásnou sousedku umírat v rukou stejného vraha, Sandmana, jako před lety.

Podívejte se na video ke crowdfunfingové kampani pro film The Sandman, jež bude režírovat italstký mistr hororu Dario Argento.
Podívejte se na video ke crowdfunfingové kampani pro film The Sandman, jež bude režírovat italstký mistr hororu Dario Argento.

"Už mě nebaví všechny ty nablýskané vánoční komedie plné krásy, štědrosti, barev, sněhových vloček a sobů. Chci udělat vánoční film plný násilí a hrůzy," popisuje svůj záměr italský režisér Dario Argento.

Dario Argento začal svoji kariétu scénářem k westernu Tenkrát na západě v roce 1968. Později se začal věnovat thrillerům a hororům. Mezi jeho nejznámější počiny patří předvším ty z 80. let jako Inferno, Démoni nebo Děs v opeře. Nemálo současných světových režisérů včetně Tarantina či Burtona tvrdí, že to byl právě Argento se svými filmy, kdo je nejvíce ovlivnil.

Na film vybírají od lidí

Iggy Pop legendární punkrocker ze skupiny The Stooges přijal nabídku hrát Sandmana s nadšením. "Kdybych natočil film s mistrem hororů, můj život by byl naplněn. Doufám jen, že jsem právě nevyslovil svůj vlastní epitaf," říká Pop, který na svých koncertech skákal z pódia do diváků.

Soundtrack k filmu by měla složit a natočit skupina Stone Temple Pilots ve spolupráci s Velvet Revolver, kterou tvoří bývalí členové Guns N'Roses.

Na tvorbu "nejlepšího hororu všech dob", jak plánovaný film nazývají sami tvůrci, vybírají finanční prostředky pomocí crowdfundingového portálu Indie Gogo.

Za příspěvěk od pěti dolarů do pětadvaceti tisíc dolarů dostanou dárci podepsané kopie filmu, prvních deset stran scénáře, budou pozvání na večeři s Popem či samotným režisérem Argentem, nebo je Iggy Pop coby Sandman "zavraždí" přímo před kamerou.

 

Právě se děje

Další zprávy