Hvězdy Titaniku zažijí peklo předměstí

jps, BBC
25. 3. 2007 11:00
Los Angeles - Leonardo DiCaprio a Kate Winsletová se po deseti letech opět setkají v jednom filmu.
Foto: www.titanicmovie.com

Zahrají si mladý pár v dramatu Revolutionary Road, adaptaci knihy Richarda Yatese. Film bude režírovat manžel Winsletové a držitel Oscara za Americkou krásu, Sam Mendes.

V novém filmu si pohled za spokojenou fasádu středostavovského života zopakuje. Román Richarda Yatese vyšel poprvé v roce 1961 a vypráví hořký příběh nenaplněných ambicí manželského páru. Zatímco April uniká z reality sněním o životě v bájné Paříži a pohrdá okolím, záletný Frank ubíjí život alkoholem.

Vhled do amerického předměstí padesátých let do scénáře přenese Justin Haythe, jehož románový debut The Honeymoon se před třemi lety dočkal nominace na prestižní Man Brooker Prize.

Foto: Reuters

Mendes získal proslulost nejen Americkou krásou, ale i Mariňákem nebo gangsterkou Road to Perdition. I spojení Winsletové a DiCapria nabízí víc než obrovský komerční potenciál.

Titanic se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob, ale také nastartoval kariéru obou herců, kterým se pak v následujících letech podařilo překročit stín teenagerovských hvězdiček a získat si respekt.

Letos oběma nevyšly jejich oscarové nominace: zatímco DiCaprio neuspěl jinak vysoce ceněným výkonem v akční moralitě Krvavý diamant, Winsletová v Oscara neproměnila roli v dramatu Jako malé děti.

 

Právě se děje

Další zprávy