Hugh Jackman vymění wolverinovské drápy za Ferrari. Zahraje si zakladatele automobilky

mad
11. 3. 2017 10:00
Australský herec Hugh Jackman, známý z x-menovských filmů jako mutant Wolverine, vyjednává o roli Enza Ferrariho, zakladatele známé automobilky. Film bude režírovat Michael Mann.
Hugh Jackman
Hugh Jackman | Foto: Reuters

Herec Hugh Jackman známý z role Wolverina ve filmové sérii X-Men, vyjednává o roli Enza Ferrariho v chystaném životopisném snímku, napsal server Deadline.

Spolu s Jackmanem byla oslovena i herečka Noomi Rapace (Prometheus), která by si měla zahrát Ferrariho manželku Lindu.

Scénář, který napsal a chystá se jej natočit americký režisér Michael Mann, se zaměřuje na výbušný vztah této manželské dvojice. Děj se odehrává v roce 1957 a představil by také boj Ferrariho s konkurenční automobilkou Maserati.

Enzo Ferrari byl automobilový závodník, manažer závodního týmu Scuderie Ferrari a zakladatel automobilky. Sám se jako závodník neprosadil a věnoval se spíše řízení týmu.

Film se připravoval už před dvěma lety, kdy bylo oznámeno, že se v hlavní úloze objeví Christian Bale. Ten z projektu nakonec odstoupil, když mu přibírání váhy pro roli začalo působit zdravotní potíže.

Začátek produkce je naplánován na léto 2018. Premiéra zatím nebyla stanovena.

Nejnovější Jackmanův film Logan, v němž se herec naposledy ujal role Wolverina, se stal velmi úspěšným, když za premiérový víkend utržil v amerických kinech přes 88 milionů dolarů.

Michael Mann naposledy režíroval rozpačitě přijatý thriller Hacker (2015) s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli.

 

Právě se děje

Další zprávy