"Hrozně depresivní" Bábovky. Upoutávky lhaly, upravte očekávání, radí kritik

Kamil Fila Blahoslav Baťa Kamil Fila, Blahoslav Baťa
5. 6. 2022 19:00
Film Bábovky, který vychází ze známé knižní předlohy Radky Třeštíkové, měl všechny předpoklady, aby se stal hitem českých kin v roce 2020, tvrdil kritik Kamil Fila. Ve snímku účinkuje mnoho známých herců, je zde až 12 hlavních rolí.
Recenze z roku 2020: Je to film o mizérii života, komediálního v něm není nic," nastiňuje děj filmu Kamil Fila. | Video: Kamil Fila, Blahoslav Baťa

"Je o koloběhu bábovek ve společnosti. Jak těch upečených, tak těch mužských, na které ženy trpně čekají. Je to film o mizérii života, komediálního v něm není nic," nastiňuje děj Fila v narážce na upoutávky, které před uvedením do kin slibovaly spíše žánr romantické veselohry.

Jde o jakýsi "výňatek" ze života lidí střední a vyšší střední třídy. Snímek podle recenzenta nakonec ale není o vztazích, nýbrž o práci, únavě z ní, o výmluvách na ni. "Tím se stává film ubíjející a úmorný," uzavírá videorecenzi Kamil Fila.

Film v kinech startoval koncem září 2020, kdy v Česku začínala druhá vlna covidové epidemie. Navzdory velkým očekáváním i kvůli tomuto faktu snímek navštívilo jen necelých 200 tisíc diváků. Film v televizní premiéře odvysílá Česká televize tuto neděli večer.

 

Právě se děje

Další zprávy