VIDEO "Hokejové" Zakázané uvolnění sází na milostné pletky

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 5. 2014 21:11
Vztahová komedie Jana Hřebejka podle divadelní předlohy Petra Kolečka zdaleka není o hokeji. Podívejte se na první ukázku.
Nevěsta (Zuzana Stavná), svědkyně (Hana Vagnerová) a barmanka (Jana Stryková).
Nevěsta (Zuzana Stavná), svědkyně (Hana Vagnerová) a barmanka (Jana Stryková). | Foto: 2media

Video - Jan Hřebejk se svou minulou adaptací divadelní hry u diváků nepochodil. Ne že by se jim nelíbila, oni ji v první řadě neviděli – na Odpad, město smrt jich přišlo do kin něco přes tisícovku.

Režisér však snahu nevzdává a přichází s dalším pokusem dostat divadlo na plátna – se Zakázaným uvolněním.

Podívejte se na ukázku z filmu Jana Hřebejka Zakázané uvolnění.
Podívejte se na ukázku z filmu Jana Hřebejka Zakázané uvolnění.

Snímek vypráví o únosu nevěsty (Zuzana Stavná) svědkyní jejího nastávajícího (Hana Vagnerová) do zapadlého a vylidněného hokejového lokálu, kde mohou spolu s místní číšnicí (Jana Stryková) debatovat o vztazích, jež nejsou zdaleka tak jasně dané, jak by čerstvě po svatbě být měly. A tak se diváci dozvědí, co všechno se může stát, když se unesená nevěsta, kamarádka ženicha a životem protřelá barmanka opijí, zatímco ženich, který to všechno může zachránit, nepřichází.

Zmíněné herečky opakují své role z představení A studia Rubín autora Petra Kolečka, jenž se ujal i filmového scénáře. Připsal celou dějovou linii s novomanželem (Ondřej Sokol), aby se mohl příběh přiblížit celovečerní stopáži.

"Ta hra mě nadchla, byla v tom láska na první pohled. Dobrá komedie totiž mívá i smutný podtext," řekl Jan Hřebejk.

Jestli u diváků tentokrát uspěje s divadelním námětem, se dozvíme 5. června, kdy se Zakázané uvolnění dostane do českých kin.

 

Právě se děje

Další zprávy