Hře o trůny už je televize malá, míří na plátna kin

Kultura Kultura
20. 3. 2014 15:15
George RR Martin mluvil na premiéře čtvrté sezony seriálu Hra o trůny o možnosti vícedílné filmové série na motivy jeho Příběhů Dunka a Egga.
Hra o trůny rozjela čtvrtou sezonu.
Hra o trůny rozjela čtvrtou sezonu. | Foto: Aktuálně.cz

Praha, New York - Na premiéře čtvrté sezony populárního televizního seriálu Hra o trůny v New Yorku padlo z úst tvůrce literární předlohy George RR Martina přání dostat sérii na filmové plátno.

Foto: Reuters

Spisovatel ve svém projevu řekl, že by série pro velkolepé finále potřebovala víc peněz a naznačil také možnost zfilmování Příběhů Dunka a Egga, spin-off trilogie, která se odehrává před Hrou o trůny v mýtické Západozemi.

"Vše záleží na tom, jak dlouho ještě poběží seriál," řekl Martin pro The Hollywood Reporter. "Bude to sedm let? Nebo snad osm? Nebo dokonce deset? Knihy jsou stále obsažnější. Ale chtělo by to dostat rozpočet alespoň sto milionů dolarů, pak by naši draci získali odpovídající rozměry."

Podívejte se na druhý trailer čtvrté série Hry o trůny.
Podívejte se na druhý trailer čtvrté série Hry o trůny.

Dobrodružství Dunka a Egga by podle Martina byla pro filmy ideální. “Řadu let jsem strávil psaním románové řady situované do stejného světa, Západozemí. Tři z těchto novel již spatřily světlo světa ve formě knižního vydání - Potulný rytíř (The Hedge Knight), Rytíř v přísaze (The Sworn Sword) a Tajemný rytíř (The Mystery Knight). V hlavě však nosím jěště minimálně devět či deset románů o dobrodružstvích této dvojice."

Zatím ovšem seriál HBO vstupuje do své čtvrté sezóny a literárního materiálu na další pokračování je stále dost.

 

Právě se děje

Další zprávy