Frank Underwood zřejmě zemřel. Seriál House of Cards za dva měsíce končí

Reuters Reuters
6. 9. 2018 6:56
Začátkem listopadu Netflix zveřejní poslední řadu seriálu House of Cards, bez dosavadního protagonisty a jen s osmi epizodami místo dřívějších třinácti. Trailer naznačuje, že Frank Underwood zemřel.
Šestá řada House of Cards bude mít premiéru 2. listopadu. | Video: Netflix

Frank Underwood je patrně po smrti, napovídá trailer z nové řady politického seriálu House of Cards, kterou v listopadu zveřejní streamovací platforma Netflix. Poprvé se na projektu nepodílel Kevin Spacey, jež dosud hrál protagonistu Underwooda.

V traileru, který Netflix zveřejnil včera, herečka Robin Wrightová alias Claire Underwoodová stojí nad hrobem svého manžela a pronáší krátkou řeč.

"Ale jedno ti řeknu, Francisi. Až budou pohřbívat mě, nebude to na zahradě za domem. A až se přijdou poklonit, budou muset čekat ve frontě," říká Underwoodová.

Z traileru nevyplývá, za jakých okolností postava Franka Underwooda v seriálu zemřela, jen že se tak stalo v roce 2017 a že byl pochován vedle svého otce.

Není ani vyloučené, že se jedná o snovou sekvenci, která má diváky zmást a záměrně zvýšit očekávání. Netflix nicméně už dříve avizoval, že poslední řada seriálu se obejde bez Underwooda a místo něj se zaměří na nevyzpytatelnou Claire Underwoodovou, která se americkou prezidentkou stala na konci páté řady.

S Kevinem Spaceym, dosud hlavní hvězdou House of Cards, společnost Netflix přerušila styky vloni, poté co oscarového herce přes třicet lidí obvinilo ze sexuálního obtěžování.

To, že si Spacey roli Franka Underwooda v nové řadě seriálu nezopakuje, tedy bylo jasné. Dosud ale fanoušci jen spekulovali, jakým způsobem se scenáristé Underwoodovy postavy zbaví.

Nařčení Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování vloni odstartoval herec Anthony Rapp. Toho se prý Spacey jako čtrnáctiletého hocha pokusil svést v roce 1986. Spacey se omluvil za to, pokud se vůči Rappovi choval nevhodně, avšak další nařčení již nekomentoval a postupně se stáhl z veřejného života.

Losangeleský žalobce začátkem tohoto týdne uvedl, že z důvodů promlčení Spaceyho neobžaluje ze sexuálního obtěžování na základě údajného incidentu z roku 1992.

Druhé nařčení nyní prošetřuje okresní soud v Los Angeles.

Seriál House of Cards s Kevinem Spaceym v hlavní roli debutoval roku 2013 a zásadně přispěl k tomu, že Netflix začal být na poli původní tvorby brán vážně.

Šestá řada House of Cards, v Česku známého také jako Domek z karet, bude mít premiéru 2. listopadu. Tvořit ji bude jen osm epizod místo dřívějších běžných třinácti.

 

Právě se děje

Další zprávy