Hood je lump a Russell Crowe ho chytí

mor
2. 2. 2007 10:38
Los Angeles -  Robin Hood bude bohatým brát, ale chudým už to nedá. A spravedlivý šerif z Nottinghamu mu právem půjde po krku.
Foto: Reuters

Hollywoodští filmaři potvrdili, že hodlají obrátit legendární příběh a titulní postavu Robina Hooda naruby. Šlechetný zbojník, kterého si v poslední době zahrál třeba Kevin Costner, bude v novém zpracování prachsprostý výtržník.

Šerifa z Nottinghamu, Hoodova odvěkého rivala a tradičně nemilosrdného feudála,  si tak může zahrát Russell Crowe. Lukostřelci v zelené kamizole opět půjde po krku, tentokrát ovšem ze zcela jiného přesvědčení.

Crowe se naposledy objevil ve snímku Ridleyho Scotta Dobrý ročník; film měl v českých kinech premiéru v prosinci.

"Udělat ze šerifa z Notttinghamu kladnou postavu je vlastně jednoduchá myšlenka a scénář na ní stojí," říká autor téhle "revidované" verze Ethan Reiff.

Spolu s Cyrusem Vorisem mimo jiné napsal televizní seriál V utajení, který je sondou do jedné islámské teroristické organizace, do níž se snaží proniknout v převlečení agent FBI, sám muslimského původu.

Foto: Aktuálně.cz

V jeho novém snímku, který se má začít točit na konci roku, bude šerif vyšetřovat sérii násilných vražd. Robin Hood bude hlavní podezřelý coby masový vrah.

Projekt se stal předmětem sporů konkurenčních filmových studií, která se mezi sebou předháněla v lukrativnějších nabídkách. Robina Hooda nakonec připraví Universal Pictures.

Pro studio je to další bojový úspěch poté, co loni podepsalo za 42,5 milionu dolarů smlouvu se Sachou Baronem Cohenem, autorem Borata. Tentokrát ovšem nebude hrát potrhlého Kazacha, ale své další alter ego, návrháře Bruna.

Nedávno Universal investoval další dva miliony, aby od listu The New York Times zakoupil autorská práva ke článku, v němž se píše o fotbalovém týmu tvořeném uprchlíky.

 

 

Právě se děje

Další zprávy