Návštěvnost českých kin: Něžné vlny zavalily Hobita

ČTK Kultura ČTK, Kultura
14. 1. 2014 9:45
Vejdělkovy Něžné vlny přilákaly o víkendu přes 57 tisíc diváků. Česká retro komedie tak v návštěvnosti překonala americký film Hobit: Šmakova dračí poušť.
Foto: Falcon

Praha - Něžné vlny režiséra Jiřího Vejdělka přitáhly o víkendu do českých kin nejvíc diváků. Podle informací Unie filmových distributorů je v pětašedesáti kinosálech zhlédlo 57 286 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 8,2 milionu korun.

Na druhé místo tak odsunuly dosud vedoucí americký snímek Hobit: Šmakova dračí poušť. Ten už během pěti týdnů v českých kinech nasbíral přes 553 tisíc diváků a na tržbách vydělal 85 milionů korun.

Třetí skončil americký film 47 róninů líčící skutečný příběh z Japonska 18. století. Jeho hrdiny jsou samurajové, kteří ztratili svého pána a tím i svou čest. Do kin za ním o víkendu přišlo 13 251 diváků. Na čtvrtém místě je distribuční novinka - americký snímek s názvem Paranormal Activity: Prokletí a za ním první část Nymfomanky dánského režiséra Larse von Triera. Ta má od Vánoc na kontě 58 tisíc diváků. Druhou část, která se v kinech objevila minulý týden, zatím zhlédlo 10 593 lidí.

Z domácí tvorby jsou Křídla Vánoc Karin Babinské třináctá a záznam divadelního představení Jaroslava Duška Čtyři dohody patnáctý. První dvacítku uzavírá Nikolaevův Příběh kmotra s celkovým počtem 290 207 diváků a tržbami ve výši 40 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy