Hledá se herečka do filmu o mladém Hanu Solovi. Ve výběru je Zoë Kravitz

10. 10. 2016 16:00
Režiséři chystaného filmu o mladém Hanu Solovi ze ságy Star Wars hledají představitelku hlavní ženské role. V užším výběru jsou Zoë Kravitz z Šíleného Maxe, Tessa Thompson ze snímku Creed a Naomi Scott ze Strážců vesmíru.
Zoe Kravitz.
Zoe Kravitz. | Foto: Summit Ent.

Studio Disney hledá představitelku hlavní ženské role v chystaném snímku o mladém Hanu Solovi z univerza Hvězdných válek. V užším výběru jsou tři herečky, píše server Variety.

Kamerových zkoušek se tento týden zúčastnila Zoë Kravitz, dcera hudebníka a herce Lennyho, která si zahrála ve sci-fi sérii Divergence nebo snímku Šílený Max: Zběsilá cesta (2015). Druhou uchazečkou byla Tessa Thompson z boxerského filmu Creed (2015) a také Naomi Scott z chystaných Strážců vesmíru.

Mladého Hana Sola ztvární Alden Ehrenreich, který se naposled objevil ve snímku Ave, Caesar! (2016) bratří Coenů. Režiséry filmu jsou Phil Lord a Christopher Miller, kteří spolu natočili například komedii 21 Jump Street (2012) nebo animovaný LEGO příběh (2014).

Filmaři kromě hlavní herečky hledají také představitele Landa Calrissiana, Solova přítele, kterého v původní Star Wars trilogii ztvárnil Billy Dee Williams.

Natáčení zatím nepojmenovaného filmu ze spin-offové série by mělo začít příští rok. Premiéra je naplánována na 24. května 2018.

Do českých kin letos v prosinci zamíří také film Rogue One: Star Wars Story, který se odehrává těsně před Epizodou IV - Novou nadějí (1977) a vypráví o skupině rebelů, která chce ukrást plány k Hvězdě smrti.

Video: Disney
 

Právě se děje

Další zprávy