HBO uvede osmou sezonu Hry o trůny až v roce 2019. Filmaři pro jistotu natočí několik konců

Reuters Reuters
5. 1. 2018 11:51
Diváci oceňovaného fantasy televizního seriálu Hra o trůny budou na jeho vyvrcholení muset počkat do roku 2019. Mezi koncem sedmé řady a vysíláním té poslední, osmé, tak vznikne více než roční pauza. Už před dvěma lety ale tvůrci seriálu David Benioff a D.B. Weiss řekli, že finále Hry o trůny chtějí udělat pokud možno co nejvelkolepější.
Sedmá epizoda Hry o trůny vyvrcholila dílem zvaným Drak a Vlk.
Sedmá epizoda Hry o trůny vyvrcholila dílem zvaným Drak a Vlk. | Foto: HBO

Kabelová televize HBO ve čtvrtek oznámila, že šest epizod závěrečné sezony Hry o trůny odvysílá roku 2019. Konkrétní měsíc neupřesnila.

Seriál, jejž jenom ve Spojených státech sleduje přes 30 milionů lidí a který má diváckou komunitu po celém světě, je největším současným hitem HBO a získal několik televizních cen Emmy.

Závěrečná sezona se začala natáčet v říjnu, štáb má pracovat zhruba do poloviny roku 2018. Šéf programu HBO Casey Bloys uvedl, že filmaři natočí několik různých konců, aby zamezili předčasnému vyzrazení děje na internet nebo hackerským útokům.

Tvůrci seriálu David Benioff a D.B. Weiss už před dvěma roky řekli serveru Entertainment Weekly, že finále Hry o trůny chtějí udělat pokud možno co nejvelkolepější.

HBO nyní potvrdila, že Benioff s Weissem natočí vůbec poslední epizodu. Tří dílů nové řady se podle serveru TheVerge.com ujme David Nutter, který pracoval již na páté řadě, zbylé dva má režírovat Miguel Sapochnick.

Sedmá řada Hry o trůny skončila vloni v srpnu, některé z jejích sedmi epizod trvaly až osmdesát minut.

Pauza mezi sedmou a osmou řadou umožní autorovi knižní předlohy seriálu Georgi R. R. Martinovi, aby dokončil alespoň jednu ze dvou chystaných knih, na nichž nyní pracuje. Momentálně televizní seriál již dějově předběhl události, které Martin odvyprávěl v pěti dosud publikovaných dílech Písní ledu a ohně, jak se knižní předloha Hry o trůny nazývá.

 

Právě se děje

Další zprávy