Harrison Ford točí na Havaji Indiana Jonese

Irena Hejdová Irena Hejdová
18. 7. 2007 10:00
Herec na place oslavil pětašedesátiny a kalhoty mu padnou
Foto: IMDb

Los Angeles - Na Havaji se právě natáčí dlouho očekávané čtvrté pokračování dobrodružství neohroženého archeologa Indiana Jonese. Ani v novém dílu slavné série George Lucase a Stevena Spielberga v roli Indyho nechybí Harrison Ford.

Sice právě na place oslavil 65. narozeniny a k roli se vrací po dlouhých osmnácti letech, podle producentů je ale v plné formě. "Potřebuje jen o něco víc ledovacích balíčků a masáží," říká Kathleen Kennedyová, jedna z výkonných producentů.

Štáb má za sebou první tři týdny na Havaji, kde se natáčí scény z jihoamerického deštného pralesa. Vzniknou tu i nejakčnější scény, které producent Frank Marshall srovnává se slavnou honičkou náklaďáků v Dobyvatelích ztracené archy. Před Havají se točilo týden v Novém Mexiku a týden v americkém Connecticutu.

Podle Kennedyové má nové pokračování všechno, co měly předchozí díly. "Je chytré a vtipné - duch Indiana Jones v něm znovu ožívá," tvrdí.

Indiana Jones
Indiana Jones | Foto: Aktuálně.cz

Co by ale Indiana Jones byl bez Harrisona Forda? Když poprvé ztvárnil Indiana Jonese, bylo mu "pouhých" 38 let.

ČTĚTE VÍCE: Fenomén Indiana Jones

Ford prý věděl, že starý klobouk mu stále padne, těsnými kalhotami si už tak jistý nebyl. Ale povedlo se. "Vypadá prostě skvěle. I v těch těsných kalhotách, co nosil kdysi," rozplývá se producentka.

Krom Forda se ve filmu se objeví i John Hurt, Cate Blanchettová či Ray Winstone. V roli Indyho syna pak mladý herec Shia LeBeouf, nová hvězda, která  aktuálně hraje v hitech Transformers a Disturbia. A už se objevily zprávy, že "dospěje" a bude hrát Indiana Jonese v nové třídílné sérii, kterou prý tvůrci plánují .

To by se pak mohl Ford posunout do postavy otce, kterého v minulém díle ztvárnil Sean Connery. Tentokrát se ale v téhle roli přes spekulace neobjeví, prý dal přednost klidnému důchodu. "Byli bychom moc rádi, kdyby si u nás Sean zahrál, ale prioritou je pro něj odpočinek," říká Kennedyová.

Indiana Jones
Indiana Jones | Foto: Aktuálně.cz

V letech 1992 až 1996 se se spíše rozpačitými výsledky pokoušel George Lucas oživit právě syna Indiana Jonese, když produkoval televizní sérii Mladý Indiana Jones, kterou vysílaly i české televize. Série, která odhalovala i celou řadu detailů z Indyho života, měla fungovat nejen coby studijní materiál pro jeho skalní fanoušky, ale také jako vzdělávací pořad pro děti. Tvůrci zde totiž ozřejmovali celou řadu historických událostí dvacátého století.

ČTĚTE VÍCE: Proč v novém filmu nehraje Sean Connery

O možnosti vzniku čtvrtého filmu o Indianu Jonesovi už Harrison Ford spolu s producentem Georgem Lucasem a režisérem Stevenem Spielbergem mluví léta. Prý ale stále čekali na skutečně dobrý scénář.

ČTĚTE VÍCE: O vývoji projektu

Název filmu ještě Lucas se Spielbergem ještě pořád nezveřejnili; ví se jen, že se odehrává v 50. letech. Do kin nový Indiana Jones vpadne v květnu příštího roku. Zatím posledním filmem série byl v roce 1989 Indiana Jones a poslední křížová výprava.

 

 

Právě se děje

Další zprávy