Harrison Ford bude na natáčení Star Wars chybět až osm týdnů

Kultura Kultura
16. 6. 2014 14:03
Minulý týden si představitel Hana Sola poranil kotník ve dveřích kosmické lidi Millenium Falcon. Rekonvalescence si vyžádá šest až osm týdnů. Natáčení ale pokračuje dál.
Harrison Ford (vpravo) pokračuje ve Star Wars jako Han Solo.
Harrison Ford (vpravo) pokračuje ve Star Wars jako Han Solo. | Foto: Disney

Londýn, Praha - Harrison Ford, který v Epizodě VII filmové ságy Star Wars opět hraje pašeráka Hana Sola, si minulý týden ve čtvrtek na natáčení poranil kotník. Štábu bude chybět až osm týdnů.

Britský list Daily Mirror sice připustil, že jedenasedmdesátiletou hollywoodskou hvězdu už propustili z nemocničního ošetření, ovšem rekonvalescence si vyžádá ještě nějaký čas.

Prozkoumejte svět Star Wars
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Harrison Ford údajně ke zranění přišel v londýnských ateliérech Pinewood Studios, když mu při natáčení scény v kosmické lodi Millenium Falcon dveře přiskříply nohu.

Mluvčí filmového štábu řekl televizní stanici Sky News, že je naděje na brzké dobré zprávy, ovšem mluvčí Fordovy manželky Calisty Flockhart sdělil deníku Telegraph, že odlétají i s manželem z Velké Británie do USA, protože herec potřebuje čas na zotavenou.

Režisér J. J. Abrams tak bude zřejmě muset přepracovat plán natáčecích dnů. "Máme spoustu jiných scén i herců, natáčení bude pokračovat," řekl zdroj z filmového štábu deníku Mirror. "V tuto chvíli to vypadá, že Harrison Ford bude potřebovat šest až osm týdnů volno, ale naší hlavní prioritou je, aby byl v pořádku."

Do hvězdného obsazení Epizody VII se vrátili také Mark Hamill (Luke Skywalker) a Carrie Fisher (princezna Leia) a před kamerou se objeví i celá řada "nováčků" - například oscarová herečka Lupita Nyong'o či Gwendoline Christie ze Hry o trůny, ale také John Boyega, Max von Sydow a Domhnall Gleeson.

Nová epizoda Star Wars do kin dorazí v prosinci příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy