Hancock už shrábnul v kinech přes 107 milionů dolarů

tur
7. 7. 2008 14:06
Will Smith potvrzuje status kasovního superhrdiny
Foto: Falcon

Los Angeles - Jakkoli čelí snímek o sarkastickém a vágusáckém superhrdinovi Hancockovi nemilosrdným kritikám - neuspokojivý mišmaš, znějí ty nejnakloněnější - Will Smith se týden po světové premiéře může považovat za neselhávajícího hrdinu tržeb.   

Jenom ve Spojených státech utržil Hancock 107,3 milionů dolarů a mluvčí Sony Corp. odhaduje, že v dalších 50 zemích, kde byl film vpuštěn do kin, přinesl ještě 78 milionů k tomu. Nehledě na to, že v 47 z nich se okamžitě stal nejnavštěvovanějším filmem - včetně Británie, Německa, Austrálie, Brazílie a Jižní Koreje.

Hancock je celkově osmým Smithovým filmem, který debutoval na prvním místě žebříčku návštěvnosti v USA; a pěti z nich se to podařilo o svátečním víkendu ku příležitosti oslav 4. července.

Foto: Falcon
Čtěte také: Comicsový Hancock neví, zda být komedií, nebo dramatem

Kromě stylového Dne nezávislosti jej ovládly ještě oba díly Mužů v černém a westernová komedie Wild Wild West. Budeme-li brát v úvahu čistě jen tržby o prodlouženém svátečním víkendu, Hancock přinesl 66 milionů.

„Will Smith, maminka, jablečný koláč, den nezávislosti. Není lepší kombinace," prohlásil Rory Bruer, šéf distribuce Sony. „Lidé se identifikují jak s ním, tak s postavami, které hraje."

Foto: Falcon

„Hancock možná neměl skvělé recenze, ale na tom nezáleží. Chlapík jako Will Smith je bez debaty ta nejvýdělečnější hvězda na světě," komentoval výsledek prezident monitorovací společnosti Media By Numbers, Paul Dergarabedian.

Trhák minulého týdne Wall-E spadl na druhého místo s 33,4 miliony a částečně v Čechách natáčený hollywoodský debut režiséra Bekmambetova, thriller Wanted, se dostal s 20 miliony na třetí místo. Čtvrtá skončila adaptace klasického televizního seriálu Dostaňte agenta Smarta (Get Smart) a víkendové top 5 uzavírá Kung Fu Panda s dalšími 7,5 miliony.

Filmy na prvních 12 místech sice během tří dnů vythály divákům z kapes 158,7 milionů, nicméně celkově tržby v meziročním srovnání poklesly o 4 procenta. Trhákem loňského 4. července byli Transformers se 70,5 miliony. 

 

Právě se děje

Další zprávy