Gere si oddychl. Nebude pykat za líbání na veřejnosti

Red KUL, BBC
14. 3. 2008 22:40
Indický soud uzavřel případ "obscénního" chování
Tento okamžik připravil Richardu Gereovi hodně krušných chvil
Tento okamžik připravil Richardu Gereovi hodně krušných chvil | Foto: Reuters

Dillí - Případ skandálního polibku herce Richarda Gerea a bollywoodské hvězdy Shilpy Shettyové je u konce. Nejvyšší indický soud rozhodl, že se chováním obou celebrit nebude dále zabývat.

Ještě loni v dubnu to ale s Gerem vypadalo všelijak. Při charitativní akci na podporu výzkumu léčby AIDS zlomil populární herečku v pase a několikrát ji vášnivě políbil - a to je v Indii přísné tabu.

"Akt obscénnosti"

Soud v Jaipuru nazval Gereovo chování "aktem obscénnosti" a vydal na něj zatykač. Herci hrozily tři měsíce za mřížemi nebo pokuta. Neobvyklé vyústění akce pobouřilo i řadu obyčejných Indů, kteří vyšli do ulic a pálili Gereovy fotografie. V té době už ale herec pobýval doma ve Spojených státech.

Případ se dostal až na stůl nejvyššího indického soudu. Ten ale nyní celý případ uzavřel s tím, že postup soudu nižší instance, který na Gerea vydal zatykač, byl lehkovážný a neudělal zemi dobrou reklamu.

"Richard Gere může znovu přijet do Indie. Toto je konec celé záležitosti," uvedl v prohlášení nejvyšší soud.

Málo se bránila, tvrdila soud

Trest hrozil i samotné Shettyové. Nejen za veřejné pohoršování, ale i za to, že se objetí hollywoodského herce dostatečně nebránila. Soud v Radžastánu proti ní vznesl celkem tři obvinění.

Herečka, kterou mimo jiné proslavilo vítězství v britském vydání soutěže Big Brother, se proti Gereově vášnivému polibku nejprve ohradila, ale pak se známého hollywoodského milovníka přece jen zastávala.

"Co k tomu říct? Byly to tři nevinné polibky na krk," vzkázala po svém tiskovém mluvčím, "Jak se můžou v zemi kamasútry stát takovou událostí? Lidé by se raději místo toho měli soustředit na skutečné problémy jako třeba AIDS," uvedla Shettyová.

DÁLE ČTĚTE:

 

Právě se děje

Další zprávy