George Clooney slaví 60 let. Skvěle hraje i točí, dvakrát čelil smrti

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
6. 5. 2021 12:00
Chtěl být novinářem po otci, později profesionálním hráčem baseballu. Coby šestnáctiletý usiloval o kariéru v americkém klubu Cincinnati Reds, kde však roku 1977 neprorazil. Než se dostal k filmu, pracoval porůznu, živil se třeba sběrem tabáku či prodejem dámských bot. Americký herec George Clooney tento čtvrtek slaví 60. narozeniny.

Majitel čuníka

Roku 1989 se oženil s americkou herečkou Talií Balsamovou, o čtyři roky později se rozvedli. Herec prohlásil, že už se nikdy neožení a nikdy nebude mít děti. První "slib" porušil v 53 letech, když uzavřel sňatek s libanonsko-britskou právničkou Amal Alamuddinovou. O pár let později vzal za své i ten druhý, když se páru v roce 2017 narodila dvojčata Ella a Alexander.

Dlouhá léta předtím Clooney vtipkoval, že nejdelší vztah prožil s prasetem. Nebyl to jeden z jeho oblíbených žertíků, jimiž rád nachytával přátele. Černý vietnamský čuník Max, kterého koncem 80. let daroval své tehdejší přítelkyni Kelly Prestonové, mu po rozchodu zůstal na krku a prožili spolu 19 let, během nichž se z roztomilého selátka stala 130kilogramová hora masa. A jeden z mála pašíků s vlastním heslem na Wikipedii.

 

Právě se děje

Další zprávy