George Clooney natočí film o Murdochově aféře s odposlechy

ČTK Kultura ČTK, Kultura
4. 9. 2014 11:36
Bulvární list News of the World odposlouchával nejvyšší politiky i zločince. Aféra vedla až k likvidaci listu, který vlastnil mediální magnát Rupert Murdoch.
George Clooney.
George Clooney. | Foto: Reuters

Los Angeles - Herec a režisér George Clooney natočí film o aféře kolem odposlechů telefonů, do níž se zapletlo několik největších britských mediálních osobností i politiků. Skandál vedl až k likvidaci bulvárního nedělníku News of the World.

Film Hack Attack bude založený na letos vydané stejnojmenné knize novináře z deníku Guardian Nicka Daviese, který popisuje, jak britské noviny odposlouchávaly hlasové schránky celebrit, členů královské rodiny a dokonce i obětí zločinů, aby získaly soukromé informace.

"Má to všechny potřebné prvky - lhaní, korupci, vydírání - prováděné novináři vůči nejvyšším patrům vlády. A to, že je to pravda, je na tom ta nejlepší část," uvedl Clooney v prohlášení. "Nick je statečný a paličatý reportér. Pokládáme za čest převést jeho knihu na plátno," dodal.

Kvůli skandálu s odposlechy telefonů mediální magnát Rupert Murdoch v roce 2011 zrušil deník News of the World a vzdal se plánů na koupi britské stanice BSkyB kvůli poprasku, který se po provalení aféry strhnul. Svým dílem přispěl také odliv zadavatelů reklamy.

Clooney bude film i produkovat prostřednictvím své společnosti Smokehouse Pictures, která se podílela i na oscarovém úspěchu Bena Afflecka Argo. Produkce filmu má začít v příštím roce.

 

Právě se děje

Další zprávy