Frustrovaný Bartoška nalákal do kin 30 tisíc lidí, strčil do kapsy i Batmana se Supermanem

ČTK ČTK
4. 4. 2016 15:30
Česká komedie Teorie tygra vystřídala v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin souboj superhrdinů ve filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Rodinný film scenáristy a režiséra Radka Bajgara s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou o premiérovém víkendu přilákal téměř 30 tisíc lidí.
Teorie tygra
Teorie tygra | Foto: CinemArt

Teorie tygra s Jiřím Bartoškou v hlavní roli je režijním debutem Radka Bajgara o veterináři, který pociťuje, jak se z něho, někdejšího tygra, stane králík v kleci. Film se první víkend dostal do čela návštěvnosti, ujít si ho nenechalo 30 tisíc lidí.

Na druhé místo tak odsunul hollywoodský velkofilm režiséra Zacka Snydera, v němž Batman a Superman stojí proti sobě.

Na třetí pozici skončilo pokračování jedné z nejúspěšnějších animovaných sérií na světě Kung Fu Panda 3, které za tři týdny navštívilo téměř 114 tisíc dětí i dospělých.

V první dvacítce tabulky nejnavštěvovanějších filmů jsou kromě Dvojníků s Ondřejem Sokolem čtyři další české snímky. Na šesté příčce se umístila novinka Pat a Mat ve filmu, devátý je dokument Trabantem do posledního dechu, na čtrnáctém místě skončila česká pohádka Řachanda a na sedmnáctém hororově laděná Polednice.

Filmový kritik Kamil Fila tvrdí, že snímek Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti je politicky komplikovaný film. Navíc příliš hlučný a temný. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy