František je děvkař a Polášek má práce nad hlavu

Irena Hejdová Irena Hejdová
14. 6. 2007 15:00
V létě si Josef Polášek zahraje děvkaře i troubu
Role Františka děvkaře je napsána pro Josefa Poláška.
Role Františka děvkaře je napsána pro Josefa Poláška. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Josef Polášek má před sebou svou velkou sezonu. Herec známý například z Čtvrtníčkova Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? zatím kraluje převážně televizním reklamám či v roli moderátora obnovenému Kinoautomatu. V létě ale bude hrát hned dvě hlavní role v nově natáčených českých filmech.

Krom komedie Poslední plavky, kde ztvární venkovského prosťáčka Kamila Hošpese, se objeví i v titulní roli snímku František je děvkař. Natáčí ho debutující režisér Jan Prušinovský, který zaujal už studentským filmem Nejlepší je pěnivá. I v něm si Polášek zahrál hlavní roli maminčina mazánka, který ve vaně marně sní o nalezení té pravé dívky svého srdce.

Ve filmu František je děvkař má ovšem Josef Polášek roli v mnohém opačnou - ztvární tu protřelého svůdníka, kterému žádná žena neodolá. "Je to děvkař, který se podobá tomu z filmu Kristián - hodný nenápadný chlap, na kterého ženy letí," charakterizuje hrdinu producent filmu Ondřej Zima.

"Na začátku scénáře se hrdina rozchází s několika svými ženami, my teď natáčíme, jak se s nimi seznámil," vysvětluje Zima v podolském Yacht klubu, kde ve středu proběhly předtáčky filmu.

"Nehrál jsem to moc?," dotazuje se Josef Polášek po natočení dalšího záběru, v němž se seznamuje s jednou ze svých lásek.

Zkoušení chladného,manželského polibku.
Zkoušení chladného,manželského polibku. | Foto: Ludvík Hradilek

Vedle Poláška se ve filmu totiž samozřejmě objeví i řada žen - jeho lásky a milenky ztvární mimo jiné herečka Petra Nesvačilová známá z filmu Pusinky, Marika Procházková, která se objevila ve filmech Skřítek či Perníková věž či Barbara Trojanová.

Františkovu matku ztvární Zdena Hadrbolcová, jeho krásnou manželku pak Ela Lehotská. Ve filmu si zahrají i Arnošt Goldflam, Martin Pechlát a Leoš Noha, v malé roli se mihne i Poláškův reklamní souputník Petr Čtvrtníček.

Film se začne natáčet 30. července, natáčení potrvá až do půlky září. Postava, která připomene i hrdinu komedie Vrchní, prchni, vstoupí na plátna kin 6. března, film distribuuje společnost Bioscop.

 

Právě se děje

Další zprávy