FOTO Špinavý trik má ambice. Ale kolik může získat Oscarů?

FOTO Špinavý trik má ambice. Ale kolik může získat Oscarů?
Špinavý trik.
Špinavý trik (Jennifer Lawrence).
Špinavý trik (Bradley Cooper).
Špinavý trik (Amy Adams).
Foto: Falcon
Kultura Kultura
24. 1. 2014 20:14
Film Davida O. Russella může vyhrát až deset Oscarů. Pyšní se možná nejhvězdnějším hereckým obsazením, ale rozhodně není největším favoritem nejprestižnějšího filmového klání.

Fim Davida O. Russella (Terapie láskou, Fighter) Špinavý trik má nejvíc nomonací na Oscara - celkem deset. Ovšem favorit to není ani zdaleka jednoznačný. Má rozhodně skvělé herecké obsazení s Amy Adams, Jennifer Lawrence, Christianem Balem, Bradley Cooperem či Robertem De Nirem. Ovšem recenzenti se o jeho kvalitách vyjadřují velmi rozdílně.

O čem Špinavý trik je? Je čímsi mezi bratry Coenovými (postavy podvádějí jiné postavy, ale není to tak pošahané), komerčnějším Soderberghem (jedná se o jeden velký pečlivě připravený podraz, ale není to tak podvratné) a mafiánsko-životopisným Scorsesem (zpřehledňuje se fungování světa optikou několika upovídaných komentářů, pomocí přeházenou chronologií a s trochou černého humoru, ale není to tak důmyslné).

Zkrátka charismatický podvodník, ambiciózní agent FBI, podváděný starosta, falešný šejk, nevyzpytatelná ženská, jeden podvodnický trik a spousta pomrkávání na schopnější umělecké kolegy.

Bude to na Oscary stačit? Podívejte se do fotogalerie.

 

Právě se děje

Další zprávy