FOTO Quentin Tarantino se vrátil do Cannes s Pulp Fiction

Quentin Tarantino a Uma Thurman.
Dorazil samozřejmě i John Travolta.
John Travolta...
... a Uma Thurman na pláži.
Božská Uma Thurman.
Foto: Reuters
24. 5. 2014 12:20
Kultovní film Pulp Fiction před dvaceti lety vyhrál Zlatou palmu. Letošní "psí palmu" získal Body z filmu White God, který vyhrál i druhou nejdůležitější soutěžní sekci Un Certain Regard.

Cannes 2014 - "Promítání filmů v digitální podobě je jako nutit publikum dívat se na televizi na veřejnosti," řekl kultovní režisér Quentin Tarantino na filmovém festivalu v Cannes.

Tarantino nepřijel do Cannes soutěžit. Vrcholem jeho návštěvy byla plážová projekce Pulp Fiction, na niž dorazily také Uma Thurman a John Travolta. Před dvaceti roky totiž Tarantino v Cannes s tímto, dnes již nejkultovnějším z kultovních filmů vyhrál Zlatou palmu.

"Ze všech trofejí, které jsem vyhrál, má tahle nejčestnější místo v mém domě, " řekl Tarantino.

V pátek večer, den před vyhlášením držitele Zlaté palmy a dalších hlavních cen dnes udělila své ocenění Mezinárodní federace filmových kritiků (Fipresci) tureckému snímku Winter sleep (Zimní spánek). Vítězným filmem sekce Un Certain regard určené pro nastupující filmaře je maďarský Fehér Isten (Bílý bůh). Tomu patří také zřejmě nejbizarnější cena festivalu Palm Dog, zaměřená na filmy, v nichž hlavní role ztvárňují psi. Cenu dostal nejlepší pes festivalu, který se jmenuje Body.

 

Právě se děje

Další zprávy