FOTO Připomeňte si atmosféru čtyřicáté filmové školy

FOTO Připomeňte si atmosféru čtyřicáté filmové školy
Uherské Hradiště hostilo jubilejní 40. ročník Letní filmové školy
Centrem festivalu opět bylo kino Hvězda.
Výstava připomínající čtyřicetiletou historii Letní filmové školy umístěná před kinem Hvězda.
Foto: Aktuálně.cz
Dominik Hejbal
4. 8. 2014 7:48
Jubilejní 40. letní filmová škola navštívil rekordní počet filmových fanoušků. Podívejte se.

Fotogalerie - Rekordní počet 6247 návštěvníků zavítal na jubilejní 40. ročník Letní filmové školy (LFŠ), která v sobotu večer skončila v Uherském Hradišti. Loni se na filmovém festivalu akreditovalo 5100 lidí.

Přehlídka od předešlého víkendu nabídla takřka 280 filmů a desítky doprovodných akcí, výstav, koncertů, divadelních představení či přednášek. Do Uherského Hradiště se sjeli příznivci filmu z celé republiky i ze zahraničí.

Filmy byly promítány v šesti sálech a dvou letních kinech rozmístěných po celém Uherském Hradišti. Například projekce v letním kině ve Smetanových sadech každý večer navštívilo 400 až 600 diváků a na Masarykově náměstí až 2000 diváků.

"Vzhledem k celkové rozmanitosti programu i následnému diváckému zájmu se LFŠ dostala na hranici svých možností a kapacit. Množství plně obsazených projekcí bylo letos naprosto výjimečné a pro celý tým festivalu je tento nebývalý zájem velkou dramaturgickou i produkční výzvou do budoucna," komentoval dnes vysokou návštěvnost hlavní dramaturg LFŠ Jan Jílek.

 

Právě se děje

Další zprávy