FOTO Na plátna se rychle a zběsile přiřítí Need For Speed

Aaron Paul se řítí.
Need For Speed. GTA Spano má výkon 900 koňských sil.
Need For Speed.
Need For Speed. Saleen S7.
Need For Speed.
Foto: Bontonfilm
Kultura Kultura
7. 3. 2014 14:40
Podívejte se na galerii špičkových aut, která se utkávají v nelegálních závodech, i na záběry z filmu Need For Speed.

Fotogalerie - Filmová adaptace herní legendy Need For Speed přináší vše, co od ní fanoušci rychlých kol můžou čekat. Zavede diváky do světa nezákonných silničních závodů a podívanou na krásné rychlé stroje zpestří příběhem o pomstě.

Hrdinou filmu je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper).

Jejich obchodní plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz. Tobey skončí nespravedlivě ve vězení a když z něj vyjde je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu

Need For Speed je návratem k "osmdesátkové" podívané s minimem triků, skutečnými auty, nehodami i skvělými výkony kaskadérů. "Chtěli jsme udělat syrový, drsný film v klasickém stylu bez zbytečného uhlazování," říká režisér Scott Waugh.

V hlavní roli jezdí Aaron Paul známý z cenami ověnčeného seriálu Perníkový táta, Dominic Cooper a samozřejmě spousta aut.

Speciálně pro film jich bylo upraveno celkem patnáct, každé stálo dva až tři miliony dolarů. K „hvězdám“ Need For Speed tak patří například španělské GTA Spano i Lamborghini Sesto Elemento. Aaron Paul ve většině scén řídí Ford Mustang Shelby GT500. Dále hrají Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera R, McLaren P1, Saleen S7 nebo klasický Gran Torino.

V českých kinech má film premiéru 13. března.

 

Právě se děje

Další zprávy