FOTO Monacká kněžna Nicole září i přes bojkot knížecí rodiny

FOTO Monacká kněžna Nicole září i přes bojkot knížecí rodiny
Nicole Kidman, hlavní hvězda zahájení festivalu v Cannes.
Nicole Kidman a Tim Roth si užívají před fotografy hru na šťastný monacký pár.
Paz Vega, Nicole Kidman a Tim Roth na slavnostním zahájení.
Nicole Kidman a Tim Roth.
Foto: FDC
Reuters Kultura Reuters, Kultura
Aktualizováno 15. 5. 2014 9:07
Film Grace of Monaco zahájil ve středu večer filmový festival v Cannes. Panovnický dům z Monaca se už proti zpracování filmového portrétu Grace Kelly ohradil a na premiéru nedorazil.

Cannes 2014 - Životopisný film Grace of Monaco o monacké kněžně Grace zahájil ve středu večer 67. ročník filmového festivalu v Cannes. V hlavní roli se představila Nicole Kidman, jejím partnerem, knížetem Rainierem III. se stal Tim Roth. Snímek natočil francouzský režisér Olivier Dahan.

Při zahajovacím ceremoniáu, který uváděl francouzský herec Lambert Wilson, pózovali na schodišti festivalového paláce například novozélandská režisérka Jane Campion, její americká kolegyně Sofia Coppola, francouzská herečka Carole Bouquet či americký herec Willem Dafoe. Také francouzsko-italská herečka Chiara Mastroianni, která s režisérem Alfonsem Cuaronem festival formálně zahájila. Portrét jejího slavného otce Marcella, který zemřel v roce 1996 v Paříži, je na hlavním plakátu festivalu.

Film Grace of Monaco má za sebou už řadu peripetií: kromě stížností monackého dvora jej provázejí i spory režiséra Oliviera Dahana s produkční společností The Weinstein Co.

Server The Hollywood Reporter nedávno napsal, že Dahan - mimo jiné režisér oscarového snímku Edith Piaf - se dostal do sporu s producenty ohledně finální verze filmu. Chtěli prý změnit střih proti jeho přání.

Opakovaně se proti vznikajícímu filmu ohrazoval současný monacký kníže Albert II. s oběma svými sestrami. Podle nich životopis obsahuje řadu historických nesrovnalostí a zcela fiktivních scén a tvůrci prý na jejich námitky nedbali.

Grace Kelly (1929-1982) byla původně herečkou a monackou kněžnou se stala v roce 1956, kdy si za manžela vzala knížete Rainiera III. Držitelka Oscara za film Děvče z venkova vyměnila stříbrné plátno za aristokratický život a porodila tři děti. Zahynula při autonehodě.

 

Právě se děje

Další zprávy