FOTO Láska, která může vydržet jen Prodloužený víkend

FOTO Láska, která může vydržet jen Prodloužený víkend
Prodloužený víkend.
Prodloužený víkend.
Prodloužený víkend.
Prodloužený víkend.
Foto: Cinemart
Kultura ČTK Kultura, ČTK
13. 2. 2014 15:06
Kate Winslet a Josh Brolin hrají ve filmu Jasona Reitmana uzavřenou ženu po rozvodu a zločince, který by neublížil ani mouše. Nepravděpodobnou romanci natočil Jason Reitman.

Fotogalerie - Kate Winslet a Josh Brolin ztvárnili hlavní role v americkém romantickém dramatu Prodloužený víkend. Snímek natočil režisér a scenárista Jason Reitman, tvůrce úspěšných filmů Lítám v tom a Juno. Má v oblibě neobvyklé hrdiny, tentokrát si vybral ženu, která už od života příliš mnoho překvapení nečeká - možná právě proto jí do něj kdosi nečekaně vstoupí.

Hrdinku filmu Prodloužený víkend Adele před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s mužem, který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Právě uprchl z vězení, při útěku se zranil a hledá dočasnou skrýš, než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu neublížil.

Postupně se odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh muže, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. Žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta.

"Doufám, že se mi podařilo natočit film, u něhož diváci nebudou předem vědět, co mohou očekávat. Chci je překvapovat, chci, aby na začátku tu nepravděpodobnou romanci zpochybňovali a na konci oběma drželi palce," komentoval příběh režisér Reitman.

 

Právě se děje

Další zprávy