FOTO Johnny Depp v Transcendenci spojí lidkou mysl a počítač

Johnny Depp ve filmu Transcendence.
Transcendence.
Transcendence.
Transcendence.
Transcendence.
Foto: Bontonfilm
ČTK Kultura ČTK, Kultura
16. 4. 2014 15:45
Film produkoval Christopher Nolan, režisérem je poprvé jeho dvorní kameraman Wally Pfister, který točil filmy Počátek, Temný rytíř, Dokonalý trik, Memento nebo Insomnie.

Fotogalerie - Johnny Depp hraje vědce Willa Castera, který se snaží propojit lidskou mysl s nekonečným vesmírem umělé inteligence ve sci-fi thrilleru Transcendence kameramana a debutujícího režiséra Wallyho Pfistera. 

Možnosti propojit lidskou mysl s nekonečným vesmírem umělé inteligence neuniknou extremistům z řad odpůrců projektu a pokusí se ho zastavit dokonce atentátem ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však tento experiment uspíší a Will se v něm stane hlavním hrdinou. Jeho cesta za poznáním se pak změní v honbu za neomezenou mocí. Brzy je jasné, že nikdo nemá možnost ho zastavit.

Film produkoval Christopher Nolan, režisérem je poprvé jeho dvorní kameraman Wally Pfister, který s Nolanem spolupracoval na snímcích Počátek, Temný rytíř, Dokonalý trik, Memento nebo Insomnie.

Pro Deppa se film stal příležitostí vyzkoušet si další roli balancující mezi dobrem a zlem. "Will chce svým výzkumem a transcendencí konat dobro. Stane se ale příliš mocným, získá v podstatě přístup ke každé vědomosti světa a má kapacitu ji zpracovat. Dostane se však mimo kontrolu, naopak ji získává nad ostatními a najednou je pozdě s tím něco dělat," konstatoval herec třikrát nominovaný na Oscara.

"Naše společnost je ve fázi, kdy je už natolik závislá na počítačích, smartphonech a esemskách, že se začínají vytrácet osobní vztahy a komunikace. Otázka je, zda hovoříme o evoluci, nebo už o úpadku," uvedla Marisa Polvinová, která film s Nolanem produkovala.

 

Právě se děje

Další zprávy