FOTO Clancyho Jack Ryan vyrazil s Keirou Knightley do Moskvy

FOTO Clancyho Jack Ryan vyrazil s Keirou Knightley do Moskvy
Foto: cinemart
Kultura Kultura
30. 1. 2014 13:35
Nejnovější dobrodružství hrdiny Toma Clancyho zfilmoval shakespearovský herec Kenneth Branagh. Podívejte se na záběry z filmu.

Fotogalerie - Chris Pine hraje agenta, jehož osudy sepsal Tom Clancy v novém thrilleru Jack Ryan: V utajení. Jeho přítelkyni ztvárnila Keira Knightley, Kevin Costner jeho šéfa a hlavního padoucha Kenneth Branagh, který je zároveň i režisérem snímku.

Jack Ryan toho má za sebou poměrně dost - těžké zranění z války v Afghánistánu, které ho málem doživotně zmrzačilo, náročnou rekonvalescenci, doktorát z ekonomie a práci ekonomického analytika v CIA, kterou před svým okolím i před vlastní ženou tají.

Když zachytí nestandardní operaci provedenou ruským finančním gigantem, je vyslán do Moskvy, aby zjistil, co se děje. Setká se zde s oligarchou Viktorem Šerevinem, který osnuje plán, jenž může zásadně otřást světovou stabilitou.

Zdánlivě má k dispozici všechny trumfy, včetně Jackovy přítelkyně, která se rozhodla svého milého na moskevské služební cestě překvapit. Pokud má Jack Ryan všechny zachránit, musí se z úředníka proměnit v chladnokrevný stroj na zabíjení.

Podle režiséra Branagha bylo výhodou, že studio Paramount neadaptovalo některou ze třinácti novel spisovatele Toma Clancyho, v nichž agent Jack Ryan vystupuje, ale z dostupných informací zrekonstruovalo klíčovou část jeho životního příběhu.

"Díky tomu se nám podařilo stvořit hrdinu, který má sice brilantní mozek, ale jinak je normální," komentoval to Branagh.

Jack Ryan se plátně se objevil už ve filmech Hon na ponorku, Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí a Nejhorší obavy.

V českých kinech měl film premiéru 30. ledna 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy