FOTO Úžasný Spider-Man je nejhravější i nejzábavnější ve 4DX

FOTO Úžasný Spider-Man je nejhravější i nejzábavnější ve 4DX
The Amazing Spider-Man 2
The Amazing Spider-Man 2
The Amazing Spider-Man 2
The Amazing Spider-Man 2
Foto: Falcon
Kultura ČTK Kultura, ČTK
24. 4. 2014 9:42
Podívejte se na fotografie z filmu The Amazing Spider-Man 2 s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v novém příběhu o pavoučím muži.

Fotogalerie - The Amazing Spider-Man 2 se dočeských kin vrhá ve 3D, nicméně podívaná plná střemhlavých skoků, volných pádů, průletů mezi mrakodrapy a soubojů zřejmě nejlépe vynikne na kopiích pro obří plátna IMAX či ve speciálním sále 4DX.

První část komiksového života pavoučího muže se v kinech objevila v roce 2002 a zhlédlo ji 233 tisíc diváků. Novou sérii zahájil v roce 2012 snímek The Amazing Spider-Man vyhledala ho necelá stovka tisíc fanoušků.

Nový snímek vstoupil v části světa do kin už o uplynulém víkendu a utržil 47 milionů dolarů (téměř miliardu korun). Česká republika je v druhé části distribuční vlny, hlavní trhy v USA a Kanadě ho uvedou začátkem května.

Film natočil režisér Marc Webb, v hlavních rolích se objeví Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Paul Giamatti i Sally Field.

Znalci komiksů dobře vědí, že největší konflikt, kterému hlavní hrdina kdy čelil, se odehrává v jeho nitru: střet obyčejných povinností Petera Parkera s výjimečnou zodpovědností, kterou na svých bedrech nese Spider-Man. V tomto snímku však zjišťuje, že před ním stojí ještě náročnější bitva. Zatím nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas se svou milou. Jedině on je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se však na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je nucen čelit nepříteli, který je silnější než on.

"Chtěli jsme, aby tenhle film byl hravější, zábavnější," uvedl režisér Marc Webb v distribučních materiálech.

Od čtvrtku 24. dubna se lze o jeho slovech přesvědčit i v v českých kinech.

 

Právě se děje

Další zprávy