O Formanova Amadea za doprovodu symfoniků je velký zájem, v Praze ho promítnou hned dvakrát

ČTK ČTK
12. 9. 2016 16:03
Pořadatelé promítání filmu Miloše Formana Amadeus 13. listopadu v Kongresovém centru Praha přidávají vzhledem k velkému zájmu druhé představení. Kongresové centrum nabídne Amadea s hudebním doprovodem v roce významných Mozartových jubileí. Od jeho narození letos 27. ledna uplynulo 260 let a 5. prosince uplyne 225 let od jeho úmrtí.
Foto: Magic Box

Amadeus Miloše Formana za synchronizovaného hudebního doprovodu Pražské komorní filharmonie (PKF) a sboru Canti di Praga proběhne 13. listopadu od 13:00 a 18:30.

"Snímek doprovázený symfonickým orchestrem bude v metropoli uveden měsíc po světové premiéře, která se uskuteční v londýnské Royal Albert Hall, a již dnes je totálně vyprodaná," sdělila za pořadatele informovala Vlaďka Zahradníková.

PKF a sbor Canti ti Praga v Praze povede stejně jako symfoniky v Royal Albert Hall dirigent Ludwig Wicki. Mozartovy party bude v Praze hrát Jan Bartoš, mimo jiné žák profesora Ivana Moravce, který nahrál Mozartovu hudbu k soundtracku filmu.

Film Amadeus oceněný osmi Oscary vznikl jako adaptace původní divadelní hry Petera Shaffera. Strhující příběh osudového střetu geniality s průměrností se natáčel před 32 lety také v Praze za účasti českých filmových tvůrců i herců. Oceněna byla kamera Miroslava Ondříčka i kostýmy Theodora Pištěka.

 

Právě se děje

Další zprávy