Forbes vydal žebříček. Z herců nejvíc vydělávají Johnson a Reynolds

ČTK Reuters ČTK, Reuters
12. 8. 2020 10:12
Žebříček nejlépe vydělávajících herců opět ovládl bývalý wrestler a hvězda série Rychle a zběsile Dwayne Johnson řečený The Rock. Jeho příjmy se od 1. června loňského roku do letošního 1. června vyšplhaly na 87,5 milionu dolarů, což je v přepočtu téměř dvě miliardy korun, spočítal časopis Forbes.
Foto: Reuters

Osmačtyřicetiletý Johnson, který byl na prvním místě již vloni, těžil zejména ze smlouvy s Netflixem na chystaný akční film Red Notice. V něm bude hrát agenta Interpolu a dostane za to 23,5 milionu dolarů. Stejně tak herci vydělává řada oblečení Project Rock, kterou vytvořil s výrobcem sportovního vybavení Under Armour.

Na druhém místě žebříčku skončil o pět let mladší Kanaďan Ryan Reynolds s celkovými výdělky 71,5 milionu dolarů. I jemu pomohla spolupráce s Netflixem, a to zaprvé na filmu Red Notice, kde bude hrát po Johnsonově boku, a zadruhé na dalším akčním hitu 6 underground: Tajné operace režiséra Michaela Baye. Za každý snímek Reynolds dostal 20 milionů dolarů.

Třetí je devětačtyřicetiletý Američan Mark Wahlberg, hvězda nedávné akční komedie od Netflixu nazvané Spravedlnost podle Spensera, která se stala třetím nejsledovanějším původním filmem této videotéky. Wahlberg od loňského do letošního června vydělal 58 milionů dolarů, příjmy měl mimo jiné z produkování.

Do první pětky nejúspěšnějších herců se vešli ještě Ben Affleck s 55 miliony dolarů a Vin Diesel s 54 miliony. Následují hvězda indického filmu Akšaj Kumár s 48,5 milionu dolarů, z čehož ovšem největší část tvoří komerční spolupráce na propagaci produktů, autor muzikálu Hamilton Lin-Manuel Miranda, herci Will Smith a Adam Sandler nebo hvězda akčních filmů Jackie Chan.

Částku, kterou si herci vydělali, Forbes uvádí ještě před zdaněním, část z ní navíc připadne agentům, manažerům či právníkům, které herci zaměstnávají.

Časopis zdůrazňuje rostoucí význam spolupráce se streamovacími službami. Herci v top 10 dohromady vydělali 545,5 milionu dolarů, z čehož jim více než čtvrtinu zaplatil Netflix.

"Netflix se řídí stejným pravidlem jako kdysi filmová studia: pokud herec budí zájem mezi diváky, dostane nejlépe zaplaceno," shrnuje Forbes.

Pořadí nejlépe placených hereček magazín jako tradičně zveřejní samostatně.

 

Právě se děje

Další zprávy