Souboj Fincher vs. horory vyhrál podruhé thriller Zmizelá

jla
Aktualizováno 13. 10. 2014 16:07
Zmizelá je největším tahákem amerických a kanadských kin. Již druhý víkend přilákala do kinosálů více diváků než hororově laděný snímek, tentokrát předčila debut Drákula: Neznáma legenda.
Rosamund Pike ve filmu Zmizelá.
Rosamund Pike ve filmu Zmizelá. | Foto: Cinemart

Praha - Dalších téměř 27 milionů dolarů si připisují producenti Fincherova dramatu Zmizelá o ztracené Amy a ovládají tak druhý týden v řadě žebříček nejnavštěvovanějších filmů v zámořských kinech.

V kritikou ceněném thrilleru, vycházejícím z knižní předlohy Gillian Flynn, Ben Affleck pátrá po své ženě Amy, jež se ztratila na výročí jejich svatby. Všechny stopy a důkazy ale ukazují na něj a rozehrává se hra o pravdu.

Zmizelá má ambice na nejúspěšnější Fincherův film

S celkovou tržbou 78 milionů dolarů a tempem, jakým miliony přibývají, je pravděpodobné, že by Zmizelá mohla předčít zatím nejvýdělečnější film Davida Finchera Podivuhodný případ Benjamina Buttona z roku 2008 s celkovými 126 miliony dolarů na kontě.

K úspěchu Zmizelé příspívají i diváci v českých kinech. O víkendu jich přibylo 20 123; celkem už jich v česku film má 58 tisíc a téměř osmimilionové tržby.

Nejúspěšnější novinkou minulého týdne je akční drama Drákula: Neznámá legenda debutanta Garyho Shorea. Podle producentů je to i tím, že Neznámá legenda není pouze horor. "Je to neznámý příběh s trochou romantiky pro ženské publikum," vysvětluje úspěch producentka Nikki Rocco. 

Strážci galaxie se loučí

Natočit Neznámou legendu stálo 70 milionů dolarů a po prvním víkendu poslali diváci na Drákulův účet téměř třetinu. S 23 miliony se Shoreův režisérský debut drží na druhé příčce.

Třetí místo patří rodinné komedii Alexander and Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day z dílny studia Disney. To si předsevzalo vydělat první týden něco kolem 17 milionů. Alexander úkol splnil na jedničku a ještě dva miliony přidal.

Hororový snímek Annabelle překročil hranici 60 milionů a po druhém týdnu se propadl na čtvrtou příčku. Z top desítky po druhém říjnovém týdnu vypadl i nejvýdělečnější film letošního hollywoodského léta Strážci galaxie.

 

Právě se děje

Další zprávy