Filmovým Stevem Jobsem se stane "temný rytíř" Christian Bale

Kultura ČTK Kultura, ČTK
25. 10. 2014 8:40
Hlavní roli v novém životopisu legendárního zakladatele firmy Apple si zahraje oscarový herec Christian Bale.
Foto: Profimedia.cz

Los Angeles - Oscarový herec Christian Bale, který proslul jako Batman v sérii Temný rytíř, bude v chystaném biografickém filmu hrát Steva Jobse, legendárního spolutvůrce počítače Macintosh, iPodu a iPhonu, který v roce 2011 podlehl rakovině

"Potřebovali jsme nejlepšího herce určitého věku, jaký je k mání, a tím je Chris Bale," řekl scénárista filmu Aaron Sorkin, který získal Oscara za scénář k filmu Sociální síť o Facebooku a jeho spoluzakladateli Marku Zuckerbergovi.

Rozhodnutí o obsazení Balea podle něj bylo velmi jednoduché. "Nemusel do konkurzu," řekl na adresu britského herce, který podle jeho slov bude mít v chystaném snímku "víc textu, než mají jiní ve třech filmech dohromady".

Ještě letos na jaře se objevovaly spekulace o obsazení role Leonardem DiCapriem.

Sorkin píše scénář pro studio Sony Pictures podle biografie Steve Jobs, kterou v roce 2011 napsal Walter Isaacson. Režisérem snímku je Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče), který jej převzal po odstoupení původně angažovaného Davida Finchera.

Život Steva Jobse už se zpodobnění na filmovém plátně dočkal v loňském roce; v dramatu Jobs hlavní postavu ztvárnil Ashton Kutcher. Snímek se ale dočkal jen vlažného přijetí.

 

Právě se děje

Další zprávy