Filmové premiéry tohoto týdne

Irena Hejdová
1. 12. 2005 10:00
Na filmových premiérách tohoto týdne se projevuje fakt, že distributoři v očekávání tuhé zimy a blížících se Vánoc nasazují do kin klasické žánrové filmy. Vánoce znamenají diváky!
foto z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár
foto z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár | Foto: Aktuálně.cz

Dnes do kin vstupují čtyři filmy, zastupující určité typické žánry či styly současné komerční kinematografie: romantická komedie, horor, britská černá komedie a velkolepý megafilm. Posledně jmenovaným je samozřejmě všemi fanoušky netrpělivě očekávaný Harry Potter a Ohnivý pohár. Dá se očekávat, že s ostatními tituly zatočí stejně drtivě, jako Harry Potter s draky a s pomahači lorda Voldemorta.

Harry Potter a Ohnivý pohár

Čtvrté pokračování série podle knižních bestsellerů J. K. Rowlingové si na sebe už ve světových kinech vydělalo několikanásobně. Film je temnější a strašidelnější než všechny předchozí dohromady a Harry Potter se v něm čím dál víc vymaňuje z dětského světa, musí čelit sílícímu Voldemortovi, i přípravám na školní ples a prvním milostným citům. Škola v Bradavicích zažívá další perný rok, v němž všechno dění ovládne prestižní Turnaj tří kouzelníků. Podrobnou recenzi filmu najdete zde.

Sklapni a zastřel mě

foto z filmu Sklapni a zastřel mě
foto z filmu Sklapni a zastřel mě | Foto: Aktuálně.cz

Celovečerní debut britského režiséra Steena Arga byl natočen v Česku. Je příběhem britského turisty, který se nedokáže smířit s úmrtím své ženy a chce zemřít. V tom mu má pomoci český manželský pár v podání Anny Geislerové a Karla Rodena. Místo hlavního hrdiny ale umírají jiní. Černá komedie ve svižném britském stylu je prošpikována vtípky a gagy, ale má i svá slabá místa. Více o Sklapni a zastřel mě čtěte zde.

A co když je to pravda?

foto z filmu A co když je to pravda?
foto z filmu A co když je to pravda? | Foto: BontonFilm

V romantické komedii o muži, který se zamiluje do ducha ženy v kómatu, hrají hlavní role osvědčení hollywoodští herci Reese Witherspoonová a Mark Ruffalo. Film byl natočen podle stejnojmenného bestselleru a sbližování hlavní dvojice v něm znesnadňuje fakt, že jedna polovina páru je nejspíše mrtvá. Má její vztah v takovém případě budoucnost?

V moci ďábla

foto z filmu V moci ďábla
foto z filmu V moci ďábla | Foto: Falcon

Čtveřici dnešních premiér uzavírá americký psychologický horor V moci ďábla. Jeho mladou hrdinku Emily Rose posedne ďábel a dostane se tak do péče exorcisty. Když v průběhu vymítání ďábla zemře, je zahájeno soudní líčení proti vymítači. Jeho obhájkyně musí tváří v tvář čím dál děsivějším nevysvětlitelným okolnostem případu slevit ze svého skálopevného ateismu. Film je inspirován skutečnými událostmi.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy