Filmové anticeny Zlatá malina získal muzikál o princezně Dianě

ČTK ČTK
27. 3. 2022 17:14
Filmové anticeny Zlatá malina letos získala zfilmovaná verze muzikálu o britské princezně Dianě. Získala ocenění za nejhorší film, režii i herecké výkony. Ceny udílené v předvečer Oscarů upozornily také na herce Jareda Leta, který se podle organizátorů zesměšnil výkonem ve filmu Klan Gucci. Jiný herec Bruce Willis měl letos vlastní kategorii.
Princeznu Dianu v muzikálu hraje Jeanna de Waalová.
Princeznu Dianu v muzikálu hraje Jeanna de Waalová. | Foto: Netflix

Film Diana: Muzikál vznikl jako adaptace neúspěšného divadelního představení, které na newyorské Broadwayi skončilo loni v prosinci po pouhých 33 odehraných večerech. Zlatou malinu získaly herečky Jeanna de Waalová a Judy Kayeová, ale také scenáristé Joe DiPietro a David Bryan. Ti podle porotců napsali sbírku nejsměšnějších dialogů i písňových textů, v nichž například jako rým ke jménu Camilla využili slova Manila i Godzilla. Snímek je k vidění na Netflixu.

Organizátory Zlatých malin zaujal i výkon basketbalové hvězdy LeBrona Jamese, který získal dvě anticeny za roli ve snímku Space Jam: Nový začátek. Bruce Willis zase soutěžil v kategorii jen sám se sebou, když pořadatelé vybírali z osmi "zapomenutelných filmů", v nichž loni účinkoval. Nakonec zvítězilo sci-fi Kosmický hřích, kde Willis ztvárnil jednoho z mužů, kteří mají v roce 2524 zachránit civilizaci.

 

Právě se děje

Další zprávy