Pavlásková posílá Saudka Polákům a chystá Pražské orgie

11. 6. 2015 11:34
Film Fotograf Ireny Pavláskové bude uveden na filmových festivalech v Polsku a Kanadě, režisérka zároveň plánuje nový snímek o životě českých intelektuálů v Praze v období normalizace.
Fotograf.
Fotograf. | Foto: Bioscop

Praha – Tragikomedii režisérky a scenáristky Ireny Pavláskové Fotograf, která je volně inspirovaná motivy ze života Jana Saudka, čekají premiéry na festivalech v zahraničí. Uvedena bude v soutěži 44. ročníku festivalu Lubuskie lato filmowe Lagów v Polsku a v srpnu zamíří do Kanady.

"Bude tam prezentována na jedné z prestižních přehlídek severoamerického kontinentu - na 39. ročníku festivalu v Montrealu. Ten se koná od 27. srpna do 7. září a uvedena tam bude v sekci Focus on World Cinema," řekla dnes ČTK Jana Šafářová ze společnosti AQS.

Film Fotograf s podtitulem Dámy, radím vám ke klidu vidělo od premiéry v lednu v kinech na 200 tisíc diváků. Objevil se také na nosičích DVD a Blu-ray. Vznikl v produkci společností Cineart a Eydelle s Českou televizí a byl podpořen Stáním fondem kinematografie.

"Na lagowském festivalu v minulosti převzala režisérka Irena Pavlásková cenu Bronzový hrozen za film Zemský ráj to napohled," dodala Šafářová.

Dalším projektem Ireny Pavláskové má být filmová verze novely Pražské orgie o životě českých intelektuálů v Praze v období normalizace. Poskytl jí je světoznámý americký spisovatel Philip Roth. Pavlásková napíše scénář a bude shánět finance. Točit by chtěla už příští rok.

 

Právě se děje

Další zprávy