Festival v Benátkách zahájí mamlasovitý zabiják Clooney

Irena Hejdová Irena Hejdová
29. 4. 2008 15:15
Brad Pitt si v komedii u Coenů zahrál trenéra fitness

Praha - Jejich zatím poslední snímek Tahle země není pro starý loni v soutěži Cannes odstartoval svou úspěšnou pouť, která skončila Oscarem. Letos bude nový film bratří Coenů ve světové premiéře slavný festival dokonce zahajovat. Jen nepůjde o Cannes, ale o neméně prestižní Benátky.

Snímek Burn After Reading je temná špionážní komedie, v níž se vzpomínky propuštěného agenta CIA dostanou do nespolehlivých rukou dvou zaměstnanců fitness centra.

John Malkovich ztvární agenta Ozzieho Coxe, který je propuštěn pro alkoholismus a z pomsty začne psát výbušné paměti. Disk stopí jeho manželka Tilda Swintonová, ale nechá ho ve fitness centru, kde ho najde trenér Chad (Brad Pitt) spolu s majitelkou fitness centra Lindou (Frances McDormandová).

Foto: reuters, ven

Pátrání po pamětech vede mamlasovitý agent v podání George Clooneyho. Hollywoodský fešák svou roli charakterizuje jako chlapíka, co prostě zabíjí lidi: "A je to velmi zábavné. Je to moje třetí role idiota pro Coeny - oni tomu říkají Clooneyho idiotská trilogie."

"Sepsali jsme si pár herců, se kterými jsme chtěli pracovat," řekl s nadsázkou jeden z autorů toho pojmenování, Ethan Coen, v rozhovoru pro LA Times. "A pak jsme si řekli: Co by to bylo za příběh, aby se v něm tahle sestava mohla objevit?"

Jeho bratr pak film charakterizuje jako střet dvou firemních kultur - CIA a fitness. A toho, co se stane, když se pomotají. Jedním z témat je ale prý i randění po internetu.

Festival v Benátkách začíná 27. srpna, letošní ročník je pětašedesátý a potrvá až do 6. září. Do amerických kin film vstoupí vzápětí 12. září; česká premiéra zatím není stanovena.

 

Právě se děje

Další zprávy