La Película prosluní české kinosály španělskou kinematografií. Festival uvede Julio Medem

Kultura Kultura
10. 2. 2016 15:01
Festival La Película zamíří mezi 16. a 29. únorem do Prahy, Brna, Hradce Králové a Ostravy, kde nabídne výběr toho nejzajímavějšího z aktuální tvorby španělsky mluvených kinematografií. Festival uvede novinku s Penélope Cruzovou a zaměří se na baskické filmy i snímky Latinské Ameriky.
Ma Ma
Ma Ma | Foto: Aerofilms

La Película začne v úterý 16. února v kině Světozor a slavnostní zahájení bude patřit dramatu Ma Ma s Penélope Cruz v hlavní roli. Film osobně uvede režisér filmu Julio Medem, který je podepsán například pod úspěšnými snímky Sex a Lucía nebo Chaotická Ana.

Ma Ma poté vstoupí do zbytku českých kin 18. února. 

"V jedné z programových linií se zaměříme na slibně se rozvíjející baskickou filmovou produkci. V české premiéře uvedeme snímek Loreak, který má na kontě řadu ocenění a byl i španělským kandidátem na Oscara. Dále představíme například film Amama, který zabodoval na festivalu v San Sebastianu," přiblížil program dramaturg festivalu La Película David Čeněk.

Stejně jako v předchozích letech nabídnou organizátoři divákům ucelený pohled na španělskou a španělsky mluvenou kinematografii od divácky úspěšných velkofilmů přes odbornou kritikou oceňované snímky až po dokumenty reflektující aktuální témata.

Vedle novinek z Pyrenejského poloostrova nebudou chybět ani nejvýraznější filmové počiny z Kuby, představena bude nezávislá mexická produkce a také úspěšné projekty chilské národní kinematografie.

 

Právě se děje

Další zprávy