Začíná Febiofest. Uvede novinky s Gibsonem a Mooreovou nebo Dafoeův portrét Van Gogha

tst tst
20. 3. 2019 12:30
Tento čtvrtek v Praze začíná filmový Febiofest. V jeho programu lze najít novinky renomovaných režisérů Barryho Jenkinse a Jacquese Audiarda, filmy s Julianne Mooreovou a Melem Gibsonem nebo western s Joaquinem Phoenixem. Vidět lze také snímek o Vincentu van Goghovi, kterého hraje Willem Dafoe, japonské anime či americkou nezávislou kinematografii.
Trailer z filmu Na špatné straně. | Video: Febiofest

Na špatné straně

Režie: S. Craig Zahler

Pokud bude americký režisér S. Craig Zahler kráčet ve stopách svých předchozích filmů Kosti a skalp a Blok 99, jeho novinka se patrně stane nejbrutálnějším zážitkem letošního Febiofestu. Zahler se nebojí extrémního násilí, ale také chytře pracuje s žánry a uprostřed praskání lebek a kostí diváky vleče morálně znepokojujícím terénem.

V jeho předchozím titulu Blok 99 se herec Vince Vaughn vrátil zpět na výsluní coby vězeň, který se musí probojovat do oddělení s maximální ostrahou, aby zlikvidoval jednoho z vězňů. V novince se vedle Vaughna ke slovu dostává další hvězda, která momentálně zažívá comeback: Mel Gibson.

Coby dva až příliš horliví policisté suspendovaní za překročení pravomocí tu pokračují v boji s podsvětím i bez odznaku. A režisér pokračuje v posouvání hranic filmových žánrů a opět provokuje diváky. Nejen násilím a akcí, ale také faktem, že těla se tu lámou v rytmu a choreografiích jednoho z nejtalentovanějších žánrových filmařů dneška.

 

Právě se děje

Další zprávy