Začíná Febiofest. Uvede novinky s Gibsonem a Mooreovou nebo Dafoeův portrét Van Gogha

tst tst
20. 3. 2019 12:30
Tento čtvrtek v Praze začíná filmový Febiofest. V jeho programu lze najít novinky renomovaných režisérů Barryho Jenkinse a Jacquese Audiarda, filmy s Julianne Mooreovou a Melem Gibsonem nebo western s Joaquinem Phoenixem. Vidět lze také snímek o Vincentu van Goghovi, kterého hraje Willem Dafoe, japonské anime či americkou nezávislou kinematografii.
Trailer z filmu Gloria Bell. | Video: Febiofest

Gloria Bell

Režie: Sebastián Lelio

Argentinský filmař Sebastián Lelio se přidal k tvůrcům jako Michael Haneke či Hans Petter Moland, kteří se rozhodli natočit anglicky mluvený remake svého vlastního snímku.

Lelio, který za svůj předchozí film Fantastická žena získal Oscara pro nejlepší zahraniční titul, se vrací ke svému sedm let starému dílu Gloria. Titulní hrdinku, rozvedenou svobodomyslnou ženu ve středních letech, tentokrát ztvárnila Američanka Julianne Mooreová. A ve snímku, který podobně jako originální verze vypráví o znovuobjevování drobných životních radostí, jí společnost dělají herci John Turturro či Michael Cera.

Film o ženě, která denní pobyt v kanceláři po nocích mění za pohyb na tanečních parketech v klubech Los Angeles, podobně jako ostatní Leliovy snímky nevynikne dějem, ale spíše zachycením atmosféry. A je to další příležitost pro Julianne Mooreovou projevit svůj talent, neboť v tomto snímku prakticky nezmizí z plátna.

 

Právě se děje

Další zprávy