Emma Watson: Můj filmový porod byl syrový a přirozený

Reuters Reuters
30. 3. 2014 8:30
Pro herečku Emmu Watson byla role v novém filmu Darrena Aronofského poctou.
Emma Watson
Emma Watson | Foto: Reuters

Rozhovor - Herečka Emma Watson strávila deset let v kůži Hermiony. Teď si zahrála nevlastní dceru Noema ve stejnojmenném filmu Darrena Aronofského.

V rozhovoru pro agenturu Reuters vyprávěla o tom, jak probíhalo natáčení, proč roli přijala a jak uplatnila filmové zkušenosti z Harryho Pottera.

Pomohla vám nějak zkušenost z natáčení Harryho Pottera, nebo se jednalo o úplně jiný druh práce?

Emma Watson na premiéře snímku Noe v New Yorku
Emma Watson na premiéře snímku Noe v New Yorku | Foto: Reuters

Emma Watson: Vzpomínám si, jak Darren při natáčení jedné scény řekl: "Voda bude studená a budeme zde pravděpodobně celý den, bude to fyzicky náročné. Zkuste šetřit energií, dbejte ne to, abyste byli v teple a správně jedli." V první chvíli jsem se lekla, ale pak jsem si uvědomila, že už jsem to zažila právě při natáčení Harryho Pottera. Mnoho scén jsme totiž tenkrát točili ve Skotsku, kde byla strašná zima. Vstávali jsme ve čtyři ráno a na place trávili i několik hodin.

Přečetla jste si něco navíc o své filmové postavě?

Spíš jsem si udělala takový malý průzkum. Jako Ila ve filmu porodím. Shodla jsem se s Darrenem, že by to mělo být hodně syrové, přirozené a snažila jsem toho držet.

Takže jste mluvila s nějakou ženou o porodu?

Podívejte se na ukázku z filmu Noe režiséra Darrena Aronofského.
Podívejte se na ukázku z filmu Noe režiséra Darrena Aronofského.

Nejenom. Mluvila jsem například s matkou a zároveň jsem na YouTube zhlédla hodně videí s porody. Viděla jsem taky hodně dokumentárních filmů a taky jsem to řešila s porodními asistentkami.

Co vás přesvědčilo o přijetí role?

Za prvé jsem velkým fanouškem Darrenových filmů, Requiem za sen jsem milovala, takže mě jeho nabídka potěšila. Když jsem si pak přečetla scénář, okamžitě jsem se do role Noemovy nevlastní dcery zamilovala. Rovněž jsem si uvědomila skvělou příležitost spolupracovat s takovými hvězdami, jako je Russell Crowe, sir Anthony Hopkins, Jennifer Connely nebo Ray Winstone.

 

Právě se děje

Další zprávy