Ellen Page: Jsem lesbička, už mě nebaví to skrývat

ČTK ČTK
16. 2. 2014 7:33
Hollywoodská herečka veřejně oznámila svou sexuální orientaci na konferenci pořádané organizací Human Rights Campaign hájící práva homosexuálů.
Ellen Page.
Ellen Page. | Foto: Aktuálně.cz

Las Vegas - Hollywoodská herečka Ellen Page, která má na svém kontě nominaci na Oscara za roli ve filmu Juno, veřejně vyhlásila, že je lesbička.

Šestadvacetiletá Page o své sexuální orientaci mluvila v pátek v Las Vegas na konferenci pořádané organizací Human Rights Campaign hájící práva homosexuálů.

"Dnes jsem tady proto, že jsem lesbička," řekla Page. "Už mě unavuje se schovávat a už mě unavuje, že vlastně lžu, když o tom nemluvím," prohlásila.

Pageová hrála ve filmech X-Men: Poslední vzdor, Počátek nebo Do Říma s láskou. Největší popularitu jí přinesla v roce 2007 dramatická komedie Juno, ve které hrála těhotnou středoškolačku. Role jí vynesla nominaci na Oscara.

Uvedla, že několik let trpěla tím, že se bála veřejně mluvit o své sexuální orientaci. "Trpěla jsem tím duševně a trpěly tím i mé vztahy," řekla.

Ocenila také další celebrity, které se veřejně přihlásily k menšinové orientaci, například hráče amerického fotbalu Michaela Sama, jehož označila za hrdinu.

 

Právě se děje

Další zprávy