Elizabeth Banksová kritizovala Stevena Spielberga za to, že netočí se ženami. A pak se omluvila

mad
18. 6. 2017 17:00
Americká herečka a režisérka Elizabeth Banksová se na svém Twitteru omluvila za komentář, který pronesla při přebírání ceny na každoroční společenské akci Women in Film. V něm chybně prohlásila, že Steven Spielberg nikdy nenatočil film s ženskou protagonistkou. Režisér je ovšem autorem filmu Purpurová barva, ve kterém ztvárnila hlavní roli Whoopi Goldbergová.
Herečka a režisérka Elizabeth Banksová
Herečka a režisérka Elizabeth Banksová | Foto: Reuters

Elizabeth Banksová se veřejně omluvila za prohlášení ke Stevenu Spielbergovi, které pronesla při přebírání ceny za celoživotní dílo na společenské akci Women in Film (Ženy ve filmu) + Lucy Awards. Kritizovala jej za to, že nikdy nenatočil film, v němž by v hlavní roli vystupovala žena.

"Byla jsem na Indiana Jonesovi a Čelistech a na každém filmu, který kdy Steven Spielberg natočil. Mimochodem, nikdy neudělal snímek s ženskou protagonistkou," řekla na večeru Banksová. 

Toto tvrzení okamžitě vyvrátilo publikum, které volalo, že je Spielberg autorem filmu Purpurová barva, v němž hrála hlavní roli Whoopi Goldbergová. Na to Banksová odpověděla: "To režíroval?" Načež jiný hlas z publika chybně oznámil, že ne. Herečka a režisérka ještě dodala: "Aha, takže mám pravdu."

Banksová nyní na svém Twitteru vydala prohlášení, v němž se omlouvá Spielbergovi a všem, které její slova urazila. "Své vyjádření jsem špatně zaobalila. Chci pro začátek jasně říct, že beru plnou zodpovědnost za to, co jsem řekla, a omlouvám se."

Poté upřesnila, proč si na Purpurovou barvu nevzpomněla. "Když jsem mluvila, myslela jsem na nedávné filmy, které Steven režíroval, nebylo mým cílem snížit význam ikonické Purpurové barvy."

Herečka a režisérka se se Spielbergem setkala při natáčení filmu Chyť mě, když to dokážeš z roku 2002, v němž hrála menší roli. Mezi další režisérovy projekty s hlavní ženskou rolí patří Sugarlandský expres (1974) a Obr Dobr (2016). Spielberg navíc právě natáčí film The Papers s Meryl Streepovou.

 

Právě se děje

Další zprávy