Eastwood se v 82 letech vrátil před filmovou kameru jako herec

Kultura ČTK Kultura, ČTK
19. 9. 2012 14:06
Hollywoodský veterán hraje stárnoucího hledače baseballových talentů.
Clint Eastwood ve filmu Zpátky ve hře, 2012.
Clint Eastwood ve filmu Zpátky ve hře, 2012. | Foto: Warner Bros

Los Angeles - Hollywoodský veterán Clint Eastwood už před časem oznámil, že herectví věší na hřebík a nadále bude stát jen na opačné straně kamery. Teď ale tohle předsevzetí porušil a ve svých 82 letech se vrací do kin jako herec ve snímku Trouble with the Curve, emotivní reflexi stáří a vztahů mezi otcem a dcerou.

Ve snímku Roberta Lorenze se objevuje po čtyřech letech od svého vrcholného výkonu v dramatu Gran Torino. Lorenz Eastwoodovi asistoval při několika jeho režijních počinech, například v Million Dollar Baby.

Hrdinou filmu, který má v USA premiéru tento pátek, je vyhledávač baseballových talentů, kterého zrazuje zrak i sluch. Problematický je také jeho vztah s jediným potomkem, dcerou, kterou hraje Amy Adamsová.

Foto: Aktuálně.cz

Trouble with the Curve je prvním případem za poslední roky, kdy se Eastwood objevil jako herec ve filmu, který navíc sám nerežíroval. Režie se ujal jeho dlouholetý blízký spolupracovník Robert Lorenz, pro kterého jde o režijní debut. "Odvedl skvělou práci," řekl Eastwood serveru The Boston Herald. "Před pár lety jsem řekl, že už nebudu hrát, a to se změnilo," poznamenal. "Občas prostě člověk strašně lže."

Na dotaz, jaké doopravdy je stárnout, zažertoval: "Víte toho mnohem víc, aspoň dokud nezačnete všechno zapomínat. Tak se mě na to znova zeptejte za rok nebo tak nějak, a já se pokusím vám odpovědět stejně," dodal.

V rozhovoru se vrátil i ke svému nepříliš dobře přijatému vystoupení na srpnovém sjezdu republikánů, během nějž mluvil k prázdné židli, jako by představovala demokratického prezidenta Baracka Obamu. "Nedostal jsem ten druh odpovědi, jakou jsem si přál," zavtipkoval Eastwood. "Doufal jsem, že mě nominují."

Video: youtube.com
 

Právě se děje

Další zprávy