DVD: Mlsná krysa to natře i oscarovému Once

Jitka Gráfová
12. 3. 2008 13:26
Novinky v prodejnách v týdnu od 10. do 16. března 2008
Foto: Aktuálně.cz

Once
Příběh o zrzavém pouličním muzikantovi a talentované pianistce z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže dojal skoro celý svět včetně oscarových akademiků. Dvěma ztracencům se podaří získat peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku. Hrají Markéta Irglová, Glen Hansard, Bill Hodnett, Darren Healy. Režie John Carney Bonusy: Upoutávka; O filmu
Žánr: drama, romantický
Zajímavost: Film za 150 000 dolarů vydělal už stokrát tolik
Recenzi filmu si přečtěte zde

Foto: Aktuálně.cz

Ratatouille
Krysák Remy měl vždycky dokonalý čich, vytříbenou chuť a jeden sen: stát se vyhlášeným kuchařem v luxusní pařížské restauraci. Ale jakmile se objeví v kuchyni, všichni po něm házejí nože, vidličky a sekáčky na maso. Jenže pak ho osud zavede ke stydlivému kuchtíkovi Linguinimu a kulinářská show této nesourodé dvojice v prestižní restauraci může začít. Hrají v českém znění Martin Písařík, Michal Holán, Tatiana Vilhelmová, Oldřich Vízner, Karel Heřmánek, Jan Přeučil, Jiří Prager, Chantal Poullain. Režie: Brad Bird.
Bonusy: Vaši kamarádi hlodavci Remy a Emil v novém krátkém filmu Pixaru; rozhovory s režisérem Bradem Birdem a Thomasem Kellerem (americká kuchařská hvězda, kulinářský konzultant); Únos - krátký film studia Pixar.
Žánr: animovaný
Zajímavost: Film byl loni celosvětově šestým nejnavštěvovanějším filmem vůbec
Recenzi filmu si přečtěte zde 

Foto: Magic box

Inland Empire
Herečka Nikki Grace se další lynchovské psychojízdě  připravuje na největší roli svého života, ale když se zamiluje do svého kolegy, zjistí, že se její život začíná podobat fiktivnímu filmu, který právě točí. Navíc odhaluje, že je to remake polského snímku 47, který nebyl nikdy dokončen kvůli nevyslovené tragédii. Hrají Laura Dern, Jeremy Irons, Harry Dean Stanton, Justin Theroux, Scott Coffey, Cameron Daddo, Kristen Kerr, Grace Zabriskie. Režie David Lynch.
Žánr: drama
Recenzi filmu si přečtěte zde 


Když si Chuck bral Larryho
Když si Chuck bral Larryho | Foto: Bontonfilm

Když si Chuck bral Larryho

Dva kamarádi z hasičského sboru Chuck a Larry  se liší jako den a noc. Zodpovědný vdovec Larry se snaží všechen volný čas strávit se svými potomky, pohodář Chuck se častým střídáním partnerek pokouší vyhnout tomu, aby nějaké potomky měl. Kvůli byrokratické chybě ale před zraky šokovaného okolí začnou předstírat, žijí jako dva homosexuálové v jedné domácnosti. Hrají Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Dan Aykroyd, Ving Rhames. Režie Dennis Dugan.
DVD bonusy: Šokující vynechané scény; Šílené nepovedené záběry; Zastavit, padnout a kutálet; A nyní vás prohlašuji za muže... a muže?
Žánr: komedie
Recenzi filmu si přečtěte zde

Foto: Bontonfilm

Jedné noci v jednom městě
V loutkovém snímku bez dialogů bloudí obskurní postavičky s rozšklebenými obličeji; najde se mezi nimi svérázný exhibicionista, majitel domácího krematoria a odpudivé stařeny a opilci. Kdosi si tu přišije cizí ucho, na Žižkově potkáte džina, vystoupí hmyzí cirkus, objeví se tu městský myslivec a vše završí přátelství kapra se stromem. Režie Jan Balej
Bonusy: komentář režiséra, ukázky originálních výtvarných návrhů
Žánr: loutkový
Zajímavost: Natáčel se několik let s klasickými loutkami, z nichž některé měly až pětasedmdesát centimetrů. Snímek získal Českého lva za výtvarný počin
Více o filmu si přečtěte zde

Foto: Magic box

Invaze
Při výbuchu vesmírné stanice osvítila oblohu obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů.  Zárodky neznámého viru se začínají šířit a během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor.  Je jediná šance, jak se bránit - nespat. Hrají Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jeffrey Wright, Veronica Cartwright, Malin Akerman, Josef Sommer. Režie Oliver Hirschbiegel, James McTeigue.
Bonusy: Byli jsme uneseni: Invaze v historii médií; Invaze: Nový příběh; Invaze: Na place; Invaze: Uneseni
Žánr: sci-fi, thriller
Zajímavost: Několik scén se odehrává na Českém velvyslanectví.
Recenzi filmu si přečtěte zde

 

Další novinky

Hrdinové a zbabělci - snímek s Meryl Strepovou a Tomem Crusiem je další režijní položkou Roberta Redforda.  Zatímco známý aktivista chce napravit celou Ameriku, Stewart Arnott v thrilleru Kalné vody usiluje o jen návrat své unesené dcery.

 

Právě se děje

Další zprávy