Druhý díl filmové adaptace "porna pro mamky" má scenáristu

mad
23. 4. 2015 16:52
K Padesáti odstínům temnoty, druhému dílu erotické trilogie, napíše scénář Niall Leonard, jenž je manželem autorky knižní předlohy.
Autorka 50 odstínů šedi
Autorka 50 odstínů šedi | Foto: Profimédia

Praha – Knižní trilogie 50 odstínů se stala bestsellerem a proslavila Britku E. L. James po celém světě. První díl nazvaný 50 odstínů šedi se dočkal filmového zpracování a letos dorazil do kin. Nyní se chystá pokračování.

Erotická trilogie často přezdívaná jako "porno pro mamky" vypráví o mladé a nezkušené Anastasii Steel, která se zamiluje do podnikatele Christiana Greye, jenž ji později zasvětí do BDSM praktik. Filmová verze první části trilogie stála 40 milionů dolarů a utržila ve světě přes 568 milionů dolarů, což neovlivnila ani velmi kritická hodnocení recenzentů. Hlavní postavy ztvárnili Dakota Johnson a Jamie Dornan, z nichž se okamžitě staly celebrity.

Ukázka z 50 odstínů šedi. | Video: Focus Features

Snímek režírovala Sam Taylor-Johnson, která však měla s autorkou předlohy během natáčení četné neshody. To je pravděpodobně důvod, proč druhý díl točit nebude, byť to v oficiálním prohlášení neuvedla. Náhrada se zatím hledá. Webová stránka Variety nyní přinesla informaci, že je znám scenárista druhého dílu – 50 odstínů temnoty. Bude jím spisovatelčin manžel Niall Leonard, který za sebou má scénář k několika epizodám britských seriálů Profil vraha (2002) a Život v buši (2006).

Začátek natáčení zatím nebyl stanoven, ale produkce by se měla podle některých zdrojů rozběhnout v prvním čtvrtletí roku 2016. Oba hlavní herci se vrátí a mrskání důtkami či výprask by se pak v kině objevily další rok, kdy se má odehrát premiéra.

 

Právě se děje

Další zprávy