Druhá Žena v černém se bez Radcliffa ztrácí v Čarovném lese

Kultura Kultura
5. 1. 2015 15:29
Epické zakončení Jacksonovy trilogie, pohádkový muzikál s Deppem a životopisné drama v režii Angeliny Jolie se svými tržbami kralují vůbec prvnímu letošnímu víkendu v zámořských kinech.
Čarovný les.
Čarovný les. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Poslední Jacksonův výlet do Středozemě, Hobit: Bitva pěti armád, překročil hranici utržených 200 milionů dolarů a po 19 dnech života na plátnech, co se návštěvnosti týče, předčil Šmakovu dračí poušť (201 milionů dolarů za prvních 19 dní) a jen mírně zaostává za Neočekávanou cestou (238 milionů dolarů).

Podívejte se na trailer k muzikálu Čarovný les.
Podívejte se na trailer k muzikálu Čarovný les.

Johnny Depp a Meryl Streep v muzikálové komedii Čarovný les stále drží druhou příčku s jedenadevadesáti miliony dolarů. Rodinný celovečerní muzikál přináší jakýsi mix známých pohádek bratří Grimmů (Jack a fazole, Popelka, Červená Karkulka a další). V Čarovném lese samozřejmě nechybí ani zlá čarodějnice, která prokleje pekaře i jeho ženu. Na pohádkový muzikál si tuzemská kina ale počkají až do začátku dubna letošního roku.

Herecká superstar Angelina Jolie usedla už podruhé do režisérského křesla a natočila životopisné drama Nezlomný o trpkém životě Američana Louise Zamperiniho, který se účastnil olympijských her v Berlíně v roce 1936. Zamperini byl válečným letcem. Za druhé světové války se zřítil do Pacifiku a v zajateckém táboře v Japonsku si prošel peklem. Drama Nezlomný drží třetí příčku v návštěvnosti s 88 miliony dolarů. Česká kina Nezlomného uvedou 5. února.

Jediný premiérový film nasazený v prvním letošním víkendu postrádá svou hereckou hvězdu - Daniela Radcliffa. Druhý díl britského hororu Žena v černém 2: Anděl smrti vypráví příběh z dob druhé světové války, kdy dům v El Marsh slouží jako útočiště pro evakuované děti. S 15 miliony je pokračování Ženy v černém čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem v USA a Kanadě. 

Přestože se životopisné drama o matematickém géniovi Kód Enigmy (The Imtitation Game) uvádí jen v necelých osmi stech kinech, což není dostačující počet pro zařazení do "hlavního žebříčku návštěvnosti", může se s dalšími osmi miliony řadit na sedmé místo v celkovém pořadí za rodinný muzikál Annie a komedii Noc v muzeu 3.

Kód Enigmy s Benedictem Cumberbatchem a Keirou Knightley se do českých kin dostane 29. ledna.

 

Právě se děje

Další zprávy