Dr. House a Clooney se sejdou v Disneyho Tomorrowlandu

Kultura Kultura
30. 8. 2013 9:41
Režisér a scenárista Brad Bird začal natáčet Tomorrowland
Hugh Laurie si zahraje padoucha.
Hugh Laurie si zahraje padoucha. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Režisér a scenárista Brad Bird, jenž stojí za pixarovskými Úžasňáky, čtvrtou Mission Impossible, ale například je i jednou z klíčových osobností zlaté éry seriálu Simpsonovi, chystá svůj druhý hraný celovečerní počin Tomorrowland. Pomáhá mu s ním Damon Lindelof, scenárista Promethea a pravá ruka J.J. Abramse u seriálu Ztraceni.

Hlavními hvězdami jsou George Clooney a Hugh Laurie, proslavený rolí Dr. House.

George Clooney si střihne roli cynického vědce.
George Clooney si střihne roli cynického vědce. | Foto: Reuters

Autoři vydávají námět snímku za původní, ovšem oklikou nám v tom sami dělají zmatek. Inspirovali se prý obsahem bedny z pozůstalosti Walta Disneyho, který při plánování Tomorrowlandu, součásti Disneylandu, připravoval podklady pro něco „většího". Tuto bednu měl objevit David Fincher během rešerší ke snímku 20 000 mil po mořem (protože Disney byl fascinován Vernem) a darovat ji právě Lindelofovi.

Co z tohoto příběhu je pravdivé, jen těžko říct. Autoři (jak u Lindelofa coby kolegy Abramse nepřekvapí) sázejí na promyšlenou kampaň vybízející k aktivní účasti, jejíž součástí jsou různé mystifikace a hry. Snímek bude každopádně mixovat svět Julese Vernea s fantazií Walta Disneyho, ale neodehrává se v žádném konkrétním příběhu, který pánové stvořili.

Snímek se konečně začal natáčet a byla odhalena i oficiální synopse, jež v ději konečně dělá větší jasno. I když jak se to vezme. Geniální dívka (Britt Robertson), zahořklý vynálezce (Clooney) a dětský robot (Raffey Cassidy) budou cestovat prostorem i časem, aby odhalili tajemství Tomorrowlandu, země, jež existuje v jejich kolektivních vzpomínkách. Bránit jim v tom bude samozřejmě padouch (Laurie).

Do našich kin přijde tento zatím neuchopitelný projekt 18. prosince příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy